DEZASTRU LA PRO TV. Vor mai difuza “Bake Off România” după ce cofetarul Tudor Constantinescu a fost reţinut? Cum se apără de acuzaţii patronul de la Chocolat
- Anca Simionescu
- 14 noiembrie 2015, 02:35
PRO se pregătea să dea lovitura în grila de primăvară cu “Bake Off România”, un show culinar cu produse de cofetărie patiserie
Juratul emisiunii urma să fie cofetarul Tudor Constantinescu, care a fost reţinut ieri dimineaţă de procurorii DIICOT. Libertatea.ro anunţă că şefii PROTV au decis să scoată emisiunea din grilă chiar înainte de audierea şi reţinerea lui Tudor Constantinescu.
“Tudor Constantinescu a fost reţinut în această dimineaţă (n.r. - ieri) de procurorii DIICOT. În această privinţă, dorim să menţionăm că PRO TV nu are nici o relaţie contractuală cu nici una dintre companiile implicate în această investigaţie. Nu putem formula o poziţie oficială în acest moment, fiind vorba despre o investigaţie în curs de desfăşurare. Tudor Constantinescu beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până la luarea unei decizii de către autoritaţile competente, iar noi respectăm acest principiu”, au comunicat reprezentanţii PRO TV.
În luna octombrie ProTV a invitat presa să viziteze platourile de filmare “Bake Off România”, unde au fost filmate peste 20 de episoade ale emisiunii. Show-ul a dispus de o echipă de producţie uriaşă, licenţă, montaj, emoţii, castinguri, concurenţi, transport, ca să nu mai vorbim de platoul amplasat în comuna Ghermăneşti.
Ce spune DIICOT
Acuzat că ar fi dat bugetului de stat o gaură de peste 500.000 de euro, Tudor Constantinescu, patronul lanţului de restaurante Chocolat, este descris de anchetatorii de la DIICOT drept “agresiv verbal şi fizic” cu angajaţii săi, pentru a se asigura că acestora nu le va trece prin cap să le dezvăluie autorităţilor modul în care, folosind un soft special, înregistra pe casele de marcat ale restaurantelor pe care le controlează sume mai mici decât cele încasate în realitate.
Poziție Tudor Constantinescu
“Mulțumesc tuturor colaboratorilor și clienților Chocolat, pe care vreau să îi asigur de profesionalismul, corectitudinea și transparența care au stat întotdeauna la baza afacerii pe care am construit-o în ultimii 9 ani. În această perioadă, Chocolat a crescut, prin munca cinstită a unor oameni extraordinari și devotați și prin multă creativitate, de la un restaurant și 7 angajați, la o echipă de peste 170 de oameni, în 6 locații din București.
Voi colabora cu autoritățile pe perioada anchetei pentru a-mi demonstra nevinovăția.
Îmi cer iertare clienților pentru expunerea la situația creată astăzi și vă garantez că Chocolat va continua să se ridice la înălțimea așteptărilor și va mentine aceleași standarde ridicate în ceea ce privește produsele și serviciile oferite.”, Tudor Constantinescu, Chocolat