Gabriel Cotabiță, adus din nou la Spitalul Floreasca

Gabriel Cotabiță, adus din nou la Spitalul Floreasca

Implantul de defibrilator cardiac este indicat la supravietuitorii unui stop cardiac prin tahicardie ventriculara sau fibrilatie ventriculara.

Astăzi, Gabriel Cotabiță a fost internat din nou la Spitalul Floreasca pentru a i se monta un defibrilator intern, care îl va ajuta să evite tulburările de ritm cardiac. Intervenția este similară cu cea a montării unui stent. Defibrilatorul cardiac este un dispozitiv care are dublu rol: Cel de stimulator cardiac (intrand in functiune in perioadele cu frecventa cardiaca scazuta sau la aparitia unor pauze in ritmul cardiac) și cel de a detecta aritmiile ventriculare maligne si de a livra terapie antiaritmica la momentul necesar.

Implantul de defibrilator cardiac este indicat la supravietuitorii unui stop cardiac prin tahicardie ventriculara sau fibrilatie ventriculara. Pacientii cu sincopa si tahicardie ventriculara/fibrilatie ventriculara indusa la studiul electrofiziologic.

Artistul va sta la Floreasca până sâmbătă, atunci când va reveni la Spitalul Elias, unde urmează un program intens de recuperare. După ce se va întoarce aici, susțin cadrele medicale, nu va mai dura mult până când Cotabiță va fi externat, având în vedere că recuperarea sa merge foarte bine.

Ne puteți urmări și pe Google News