Încă un RATEU la Phenian: Lui Kim i-a EXPLODAT racheta balistică pe rampa de lansare!

Încă un RATEU la Phenian: Lui Kim i-a EXPLODAT racheta balistică pe rampa de lansare!

Coreea de Nord a încercat să lanseze marți o rachetă balistică de pe coasta sa răsăriteană, dar a eșuat, au anunțat oficiali de la Seul. Este vorba de un nou eșec al regimului de la Phenian în utilizarea de rachete balistice.

Lansarea a avut loc în jurul orei 5.20 AM, ora Seulului, potrivit surselor citate de Reuters.

Tensiunile în regiune au crescut din nou, după ce în ianuarie Coreea de Nord a efectuat al patrulea său test nuclear din istorie, urmat de lansarea unui satelit și de mai multe teste cu rachete.

Luni, Japonia a declanșat alerta militară, ca urmare a pregătirilor înregistrate la Phenian, de lansare a unei rachete balistice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministrul japonez al Apărării, generalul Nakatani a declarat într-o conferință de presă:

„Coreea de Nord nu dă semne că abandonează programul de dezvoltare a rachetelor nucleare, așa că vom continua să colaborăm strâns cu Statele Unite și cu Coreea de Sud.”

Agenția de presă de la Seul Yonhap notează că se pare că Phenianul a încercat să lanseze o rachetă cu rază medie de acțiune Musudan. Coreea de Nord a mai încercat trei astfel de lansări în aprilie, dar toate au eșuat.

Yonhap citează o sursă din guvernul de la Seul care afirmă că Musudan a explodat în momentul când se ridica de pe rampa de lansare.

Tentativa de lansare a unei noi rachete balistice i-a mirat pe experți, care afirmă că este neobișnuit ca acesta să aibe loc atât de repede după un eșec. În mod normal, este nevoie de timp, pentru a studia cauzele eșecului și a le remedia, susțin aceștia.

Coreea de Nord nu a reușit niciodată o lansare a unei rachete cu rază medie Musudan, care, teoretic, ar putea lovi orice parte a teritoriului Japoniei și regiunea Guam a Statelor Unite.

Se crede că regimul de la Phenian dispune de circa 20-30 de rachete Musudan, potrivit presei sud-coreene.