Probleme în PSD. Conducerea PSD Deva, dizolvată după pierderea alegerilor locale

Probleme în PSD. Conducerea PSD Deva, dizolvată după pierderea alegerilor locale

Biroul Permanent Hunedoara a decis, vineri, dizolvarea organizației PSD Deva, după ce social-democrații au pierdut alegerile locale pentru Primăria Deva. De asemenea, secretarul general al filialei județene PSD Hunedoara, Radu Barb, a fost revocat din funcție și suspendat din organizația politică pentru o perioadă de șase luni, datorită rezultatelor slabe și neimplicării în campania electorală, informează Agerpres.

„Biroul Permanent și Comitetul Executiv al PSD Hunedoara au analizat implicarea în campania electorală a unor membri cu funcții de conducere în partid. Secretarul executiv al organizației judetene PSD Hunedoara a fost revocat din funcție și suspendat din partid pentru o perioadă de sașe luni. Disciplina de partid trebuie respectată și trebuie să se muncească. Nu poți face performanță în politică fără disciplină în partid", a declarat sâmbătă președintele filialei județene PSD Hunedoara, deputatul Laurentiu Nistor.

Totodată, din organizația PSD Deva au mai fost excluși patru membri, printre care și secretarul executiv Vasile Tonea.

Până la alegerea noii conduceri PSD Deva și stabilirea structurilor de bază, activitatea social – democraților va fi coordonată de un comitet care va organiza alegeri interne în perioada 11 noiembrie 2017 – 10 ianuarie 2018.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fostul secretar general al filialei județene PSD Hunedoara, Radu Barb, a replicat că nu se consideră vinovat pentru pierderea alegerilor de primar la Deva, respectiv ca va contesta decizia Biroului Permanent prin care a fost revocat din functie si suspendat temporar din partid.

„Nu sunt vinovat pentru pierderea alegerilor. Alegerile s-au pierdut din cauza incompetentei strategilor de campanie aduși de la Targu Mures, a neimplicarii în campanie a președintelui interimar al PSD Deva, Natalia Intotero, a desemnării unui candidat nepotrivit și a deciziilor greșite ale președintelui partidului", a spus Barb.

Alegerile parțiale pentru funcția de primar al municipiului Deva au fost caștigate de candidatul PNL, Florin Oancea, care a obținut peste 42% din voturile valabil exprimate, în timp ce pentru reprezentantul PSD, Petru Marginean, au votat 24,7% dintre alegători.