NASA, a anunțat miercuri că a selectat 12 noi astronauți

NASA, a anunțat miercuri că a selectat 12 noi astronauți

Agenția spațială a SUA, NASA, a anunțat miercuri că a selectat 12 noi astronauți pentru misiuni viitoare.

Printre cei șapte bărbați și cinci femei, cu vârste cuprinse între 29 și 42 de ani, se află un chirurg, un inginer cercetător, un medic rezident, un profesor asistent, studenți și ofițeri în armată.

 

„Așteptăm cu nerăbdare ca energia și talentul acestor astronauți să fie de folos viitorului nostru plin de descoperiri interesante“, a declarat Administratorul interimar al NASA, Robert Lightfoot.

Ne puteți urmări și pe Google News

Noii astronauți se vor prezenta la Centrul Spațial Johnson din Houston al agenției americane, în luna august, pentru a începe pregătirea lor timp de doi ani în materie de sisteme spațiale, mers în costumul spațial (în afara stației orbitale), munca în echipă, limba rusă și alte abilități.

După această perioadă, ei ar putea fi avea oricare dintr-o serie întreagă de misiuni, inclusiv cercetare în cadrul Stației Spațiale Internaționale, lansarea de la sol a unor nave spațiale construite de societăți comerciale și plecarea în misiuni spațiale de mare distanță, în noua navă spațială Orion a NASA și cu rachete Space Launch System, conform NASA.

Cei 12 astronauți au fost selectați din peste 18.300 de persoane care au aplicat pentru a devenii astronauți, în perioada decembrie 2015 – februarie 2016.

Acest număr este mai mult decât dublu față de recordul anterior de 8.000 de persoane, stabilit în 1978, a mai menționat oficialul NASA.

De asemenea, numărul este de aproape trei ori mai mare decât cererile primite de agenție în 2012, pentru a se înscrie la cursurile de astronauți care tocmai s-au încheiat.

Cerințele pentru a aplica au fost: persoana să fie cetățean american, să aibă o diplomă emisă de o instituție acreditată într-un domeniu științific, tehnologic, care ține de inginerie sau matematică, precum și cel puțin trei ani de experiență legate de zbor sau cel puțin 1000 de ore de pilotaj al unui avion cu reacție.

După cele mai recente anunțuri, NASA a selectat, în total, 350 de astronauți, începând cu misiunea „Mercury Seven“, din 1959.