Important! The New York Times, BBC, Le Figaro dezbat la Bucuresti săptămâna viitoare despre fenomenul FAKE NEWS

Important! The New York Times, BBC, Le Figaro dezbat la Bucuresti săptămâna viitoare despre fenomenul FAKE NEWS

Bătălia cu ştirile false a devenit o prioritate pentru cele mai mari trusturi de presă din lume. La Bucureşti va avea loc o analiză amplă despre acestă nouă problema: FAKE NEWS. Potrivit unor cercetări realizată de think tank-ul slovac GLOBSEC , ştirile false sunt creditate ca fiind adevărate de peste 10% dintre locuitorii a șapte țări din Europa Centrală și de Est, printre care și România.

Este unul dintre motivele pentru care ediția de anul acesta a iCEE.fest (București, 15 & 16 iunie) va avea o abordare specială atunci când vine vorba despre conşinutul ştirilor şi cum sunt percepute de către populaţie.

Sunt veşti proaste şi pentru România  care, potrivit studiului, ocupă locul 1 în acest clasament, cu un procent de-a dreptul îngrijorător de populație care crede în știrile false și de propagandă: 37%. Suntem urmați de Slovacia, Polonia și Cehia.

Condorm sursei, cercetarea arată că "57% dintre români cred că realitatea este profund diferită de cea reflectată de mass-media. Mai mult, peste un sfert dintre noi consideră site-urile de propagandă și dezinformare ca fiind surse relevante de informare: suntem țara cea mai dispusă să creadă toate aiurelile puse pe internet, dacă le găsim pe vreun site cu o formă cât de cât asemănătoare unei publicații", scrie agora.md.

Trebuie spus că în America  "fake news" are o semnificație specială ţinând cont că alegerile prezidențiale de anul trecut au fost ajutate de câteva site-uri care alimentau cu ştiri false.

Nu vor lipsi giganții internetului, în frunte cu Facebook și Googl, iar temelor deja consacrate, precum Realitatea Virtuală & Augmentată, AdTech, eCommerce, Startups sau e-Health li s-au alăturat anul acesta Smart Homes și Finteck, mai spune sursa amintită.