ȘOCANT: Marile PUTERI europene unde populația NU este de acord să APERE un aliat NATO împotriva unei AGRESIUNI a lui Putin

ȘOCANT: Marile PUTERI europene unde populația NU este de acord să APERE un aliat NATO împotriva unei AGRESIUNI a lui Putin

Un sondaj analizează sprijinul popular pentru NATO și arată ce țări membre UE sunt cel mai puțin dispuse să sară în apărarea unui aliat atacat de Putin.

Sondajul, dat publicității miercuri, dezvăluie că în trei mari puteri europene majoritatea populației se opune unei intervenții militare în apărarea unui aliat NATO, în cazul unei agresiuni a Rusiei.

Germanii sunt cei mai reticenți față de o acțiune la adresa Moscovei, cu doar 40% dintre intervievați fiind de acord, arată sondajul Pew Global.

Nici cetățenii britanici nu ar dori ca țara lor să întreprindă o acțiune militară împotriva Rusiei, doar 45% dintre intervievați fiind de acord.

Ne puteți urmări și pe Google News

A treia țară membră UE și NATO unde populația s-ar opune principiului „apărării comune” împotriva unei eventuale agresiuni a Rusiei este Spania, cu doar 46% din populația acceptând o asemenea ipoteză.

Sondajul a fost dat publicității în ajunul summit-ului NATO de joi, primul la care participă noul președinte al Statelor Unite, Donald Trump.

La celălalt capăt al sondajului, populațiile cele mai entuziaste față de o acțiune împotriva Rusiei sunt cele din Polonia și Olanda, cu 72%, respectiv 62%.