Dragnea nu-i iartă pe puciști. Nici pe Iohannis. S-a decis îi va înlocui pe miniștrii refuzați de președinte
- Căt ălina Iordache
- 20 noiembrie 2018, 17:33
Biroul Național Executiv al PSD, cel mai restrâns for de conducere al partidului, s-a întrunit marți seara pentru a decide ce propuneri vor fi trimise la Cotroceni, după ce Klaus Iohannis a refuzat să o numească pe Lia Olguța Vasilescu ministrul Transporturilor și pe Ilan Laufer la conducerea Ministerului Dezvoltării.
„Celelalte două propuneri le consider nepotrivite şi vor fi refuzate”, a a spus Iohannis despre Vasilescu și Laufer. El a semnat decretele de numire în funcție pentru ceilalți miniștri propuși de PSD.
Deputatul Eugen Nicolicea a declarat, marți, că se va face o rocadă și cei doi posibili miniștri vor schimba portofoliile. Potrivit ultimelor informații vehiculate pe surse, Ilan Laufer, cel pe care Liviu Dragnea nu l-a votat în CEx pentru a intra în Guvern, nu va mai face parte din Guvern.
În schimb, Lia Olguța Vasilescu va fi propusă la Ministerul Dezvoltării, iar pentru Ministerul Transporturilor va fi propus Mircea Draghici, trezorierul PSD.
Lia Olguța Vasilescu este unul dintre cei mai vechi miniștri din guvernele social-democrate. A condus Ministerul Muncii din 2016, până a hotărât să meargă la Transporturi. Mircea Draghici, care ar putea prelua ministerul lăsat liber de Lucian Șova, a fost acuzat că a deturnat o parte din banii partidului în folosul familiei.
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că a emis decretul de remaniere guvernamentală, ţinând cont de propunerile formulate de PSD.
„Am primit o propunere de remaniere a Guvernului. Această remaniere, după părerea mea, este o soluţie slabă. Sunt în continuare de părere că soluţia corectă pentru România ar fi fost şi este în continuare înlocuirea acestui Guvern care a creat foarte multe probleme României.
Până atunci avem această remaniere. Sunt de acord să se facă o remaniere, însă trebuie să ţin cont de câteva lucruri. În primul rând, este nevoie să ne amintim că ne aflăm în faţa unei provocări grele: preşedinţia Consiliului UE pe care o vom prelua de la 1 ianuarie 2019 poate să ducă la un succes al României doar în măsura în care ministere îşi fac treaba, fiecare expert îşi face treaba şi abordarea României este una coerentă. În concluzie, este nevoie de miniştri care performează foarte bine. Al doilea lucru de care trebuie să ţinem cont este că mai avem foarte puţin timp. Deja au început şi sunt în plină desfăşurare vizitele pe care le primim din partea instituţiilor europene pentru a ne ajuta să ne pregătim, pentru a discuta şi pentru a verifica dacă suntem pregătiţi pentru a prelua această preşedinţie. Trebuie să acţionăm repede”, a declarat şeful statului la Palatul Cotroceni.