Șoferii drogați sau băuți, vitezomani cu peste 200 km/h, prinși de Poliție

Șoferii drogați sau băuți, vitezomani cu peste 200 km/h, prinși de Poliție

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au depistat, săptămâna trecută, 39 de șoferi care au depăşit limita legală de viteză pe autostrăzi cu mai mult de 50 km/h, iar în cinci dintre cazuri radarele au înregistrat viteze de peste 200 km/h.

Recordul îl deține un arădean de 48 ani, care a gonit pe autostrada A1 Bucureşti - Râmnicu Vâlcea, la km. 64, cu viteza de 223 km/h!

Vitezomanii au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei, iar ca măsură complementară le-au fost reţinute permisele de conducere pentru 90 de zile. De asemenea, poliţiştii au depistat patru conducători auto care se aflau sub influenţa substanţelor stupefiante (cannabis), în toate cazurile fiind întocmite dosare de cercetare penală.

În alte patru cazuri, şoferii au fost depistaţi conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, pe numele lor fiind întocmite, de asemenea, dosare penale sau aplicate sancţiuni contravenţionale. Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale au avut ca misiune prevenirea accidentelor de circulaţie şi creşterea siguranţei rutiere.

Ne puteți urmări și pe Google News