Lupta discriminării în fotbal: Argentina organizează prima Copa America din istorie

Lupta discriminării în fotbal: Argentina organizează prima Copa America din istorie

Fotbalul este o posibilitate pentru a depăşi prejudecăţile existente. Argentina organizează prima Copa America din istorie, o competiţie pentru echipe de fotbal compuse din pitici, pentru a stimula integrarea acestora şi a pune capăt discriminării împotriva lor.

Echipele Chile, Columbia, Argentina, Brazilia, Statele Unite ale Americii, Canada, Paraguay, Peru, Bolivia şi Maroc (invitat extra-continental) vor participa la această competiţie, care va dura până 28 octombrie.

"Este foarte important pentru noi"

"Suntem printre categoriile cele mai discriminate din lume. Am reuşit să schimbăm acest lucru, să arătăm de ce suntem capabili şi că suntem pregătiţi să jucăm fotbal, să lucrăm şi să studiem ", a declarat Facundo Rojas, căpitanul selecţionatei Argentinei.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Cu mulţi ani în urmă, nu am visat niciodată să jucăm un meci oficial de fotbal într-o bună zi, aşa că este foarte important pentru noi această Copa", a declarat Oromar Miranda, un jucător din echipa braziliană.

Meciurile se desfăşoară în stadioane închise şi pe terenurile de futsal, în echipe de şapte jucători. O altă diferenţă notabilă faţă de fotbalul tradiţional este că porţile sunt de 1,70m înălţime şi 2m lăţime (comparativ cu 7,32m cu 2,44m pentru fotbalul tradiţional).

"L-am intalnit pe Leo Messi (starul argentinian de la Barça) si mi-a spus că a auzit despre noi numai lucruri pozitive. Dacă a vorbit el însuşi despre asta, înseamnă că proiectul acesta a avut un ecou uriaş ", a salutat Diego Serpentini, jucător al echipei alb-celeste, titrează Le Parisien.