DRAGNEA și BĂSESCU se RĂZBOIESC în DECLARAȚII. TĂRICEANU a SEMNAT instituirea PROTOCOALELOR SRI

DRAGNEA și BĂSESCU se RĂZBOIESC în DECLARAȚII. TĂRICEANU a SEMNAT instituirea PROTOCOALELOR SRI

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu consideră că HG 231/2005, emisă de Guvernul condus la acel moment de Călin Popescu Tăriceanu, ar reprezenta baza legală pentru încheierea protocoalelor dintre SRI și instituții ale justiției.

„Dacă e vorba de o hotărâre de guvern, asta nu înseamnă bază legală. Deci, hotărârea de guvern este sub lege, deci asta nu înseamnă că protocoalele au fost legale. Iar în al doilea rând, nu influenţează cu absolut nimic abuzurile care s-au petrecut în România având (...) cauza în protocoale. Nu schimbă cu nimic situaţia”, a declarat Dragnea. 

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat recent că prima menționare a protocoalelor a fost în Hotărârea de Guvern din anul 2005, semnată de Călin Popescu Tăriceanu.

„În protocolul dintre SRI şi Parchetul General (...) este invocată Hotărârea 231 din 30 martie 2005, prin care se aprobă planul de acţiune pentru implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie 2005-2007, semnată de Călin Popescu-Tăriceanu, adoptată prin hotărâre de guvern. (...) La măsuri zice aşa: că instituţiile mai sus menţionate trebuie să stabilească proceduri de comunicare şi, de asemenea, trebuie să realizeze protocoale semnate de instituţiile implicate”, a declarat Băsescu.

Ne puteți urmări și pe Google News