Minciunile lui Lazăr dezvăluite de Tudorel Toader! RĂZBOI DESCHIS pe frontul Justiţiei din România. Breaking news
- Iuliu Vlădescu
- 28 august 2018, 20:35
La puţin timp după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a lansat anunţul începerii procedurii de evaluare a Procurorului General, Augustin Lazăr, între Ministerul Public şi Ministerul Justiţiei au fost catapultate mai multe declaraţii apăsate. Atmosfera ostilă dintre cei doi actori a fost alimentată şi de controversatele protocoale secrete încheiate între SRI şi PG. Marţi, cu ocazia unei declaraţii de presă, Tudorel Toader i-a răspuns lui Lazăr.
ULTIMA ORĂ! Augustin Lazăr, făcut PRAF de Tudorel Toader. PRECIZĂRILE ministrului Justiției
CSM se IMPLICĂ în RĂZBOIUL dintre Lazăr și Toader. AVERTISMENTUL îndreptat către MINISTRUL JUSTIȚIEI
Filmul scandalului protocoalelor. Toader declanșează evaluarea lui Augustin Lazăr!
Minciuna 1:
Lazăr a declarat în ianuarie 2017 că el nu a semnat niciun fel de protocol cu SRI, că nu are de ce să folosească astfel de ”inginerii care, Doamne Dumnezeule, nu sunt prevăzute de legea penală!”. Adevărul: Augustin Lazăr, la momentul acestei declarații în CSM, semnase de două luni alte două protocoale cu SRI, în locul celor denunțate.
Minciuna 2:
În aprilie 2018, Lazăr a trimis la ministerul Justiţiei, la cererea ministrului Tudorel Toader, o listă cu 8 protocoale de colaborare instituţională. Pe listă era menționat doar un singur protocol încheiat în decembrie 2016. Adevărul. În decembrie 2016, Lazăr şi Hellvig semnaseră, nu unul, ci DOUĂ protocoale înregistrate la Parchetul General cu două numere de înregistrare diferite şi cu conţinut diferit.
Minciuna 3:
În declaratiile publice SRI a anuntat ca unul dintre protocoalele semnate în dec 2016, cel nesecret, este în vigoare și că protocolul secret denuntat nu se mai aplică din ianuarie 2017. Lazăr zicea la fel despre protocolul nesecret, că este în vigoare dar preciza că protocolul secret a fost denunţat și nu se mai aplică din martie 2017! Adevărul: În adresa oficială trimisă Ministerului Justiției, în APRILIE 2018, procurorul general Augustin Lazăr menţionează că protocolul secret încheiat în decembrie 2016, este în vigoare. Sunt deci 3 date diferite enunțate drept moment al încetării aplicării protocolului secret dintre SRI și Parchetul General semnat in dec 2016; a. Ianuarie 2017 comunicată de SRI b. Martie 2017 comunicată de procurorul general c. Aprilie 2018, comunicată tot de procurorul general.
Minciuna 4:
Protocoalele din decembrie 2016 au fost încheiate drept obligație impusă ordonanta 6 din 14 Martie 2016, dată de Cioloș-Prună. Dacă era o obligație, de ce Parchetul General a ”funcționat” 9 luni fără protocoale și de ce după ce protocoalele au fost totuși semnate de ce au fost abrogate, care erau impuse legal ?! Ori s-a încălcat legea când protocoalele au fost semnate ori când au fost abrogate! Adevărul: Ordonanţa le menționa, dar activitatea Parchetului General se putea desfăsura fără probleme și fără protocoale; o evidentă dovada este că de la emiterea ordonanţei până la semnarea protocoalelor au trecut 9 luni, timp în care procurorii au funcţionat fără aceste protocoale. La fel de bine a fost și după aşa-zisa denunţare, despre care nu avem niciun document oficial că s-ar fi produs în realitate.
Lipsa de pregătire juridică: În protocoalele semnate în decembrie 2016 se scrie că se abrogă protocoalele semnate în 2009. În realitate protocoalele nu pot fi abrogate pentru că nu sunt acte normative. Doar actele normative pot fi abrogate. Prin menționarea termenului de abrogare (a protocoalelor) semnatarii au recunoscut practic că au adăugat la lege ...ori ei, în niciun caz, nu puteau legifera în locul Parlamentului.
Foto: Răzvan Vălcăneanţu