ALERTĂ în Roma! EXPLOZIE în centrul orașului. Prima reacție OFICIALĂ

ALERTĂ în Roma! EXPLOZIE în centrul orașului. Prima reacție OFICIALĂ

Momente de groază și panică generală în centrul capitalei Italia, Roma, după ce un autobuz de pasageri a luat foc şi a explodat în cursul zilei de marți.

Fumul negru a acoperit centrul oraşului. Situația este cu și mai îngrijorătoare în condițiile în care este al nouălea caz de acest gen în acest an, informează Reuters. 

Autoritatea de transport locală Atac a indicat că şoferul şi pasagerii au reuşit să părăsească vehiculul, care s-a oprit în apropiere de celebra Fontana di Trevi, înainte ca flăcările să cuprindă autobuzul. Nimeni nu a fost rănit şi nu există ipoteza vreunui act criminal. 

În 2017, circa 20 de autobuze din Roma au fost distruse sau avariate ca urmare a unor incendii.  Media italiene pune incidenţa mare de acest gen de cazuri printre mijloacele de transport în comun din Roma pe seama îmbătrânirii parcului auto şi a întreţinerii necorespunzătoare a vehiculelor. Societatea Atac, împovărată de datorii, susţine că a crescut volumul reparaţiilor şi că va rezolva problema. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Un fost şef al societăţii a spus că anul trecut compania avea datorii de ordinul a 1,3 miliarde de euro (1,54 miliarde de dolari) şi ar trebui să-şi declare falimentul. 

Potrivit unui raport intern al companiei, 36% din totalul autobuzelor staţionează - fie că sunt avariate, fie pentru mentenanţă - cifra crescând la 50% pentru flota de tramvaie a oraşului.