CUTREMUR IMENS în CERCUL DE FOC al Pacificului. Filipinele au fost ZGUDUITE ce un SEISM de peste 6 grade

CUTREMUR IMENS în CERCUL DE FOC al Pacificului. Filipinele au fost ZGUDUITE ce un SEISM de peste 6 grade

Un cutremur cu magnitudinea 6,1 s-a produs sâmbătă în sud-estul insulei Luzon, cel mai nordic punct al arhipelagului filipinez, fără ca autorităţile să fi raportat victime sau pagube materiale şi fără să fie activată alerta de tsunami.

Serviciul american de geologie şi seismologie (USGS), care înregistrează activitatea seismică la nivel mondial, a localizat epicentrul mişcării telurice la 17 kilometri adâncime, conform agerpres.ro.

USGS a localizat seismul la 58 kilometri nord-vest de Pandan, în insula Catanduanes, şi la 319 km est de Manila, la Luzón.

Potrivit serviciului filipinez de seismologie Philvolcs, acest cutremur a avut însă magnitudinea de 5,9 grade, iar epicentrul s-a situat la o adâncime de 46 de kilometri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Phivolcs a precizat că nu se prevede ca seismul să fi provocat pagube materiale, dar sunt aşteptate posibile replici.

De asemenea, Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific nu a emis niciun avertisment de valuri uriaşe.

Acest seism vine la mai puțin de o zi după cutremurul care a lovit arhipelagul Hawaii din SUA. După erupția vulcanică de joi din Hawaii, care a condus la evacuarea a peste 1.000 de oameni, autoritățile sunt nevoite să decreteze stare de urgență, după ce un sesim de 6,9 grade pe scara Richter a lovit arhipelagul.