NATO își face simțită PREZENȚA în Atlantic. Amenințarea rusă PROVOACĂ un răspuns rapid al MARINEI SUA

NATO își face simțită PREZENȚA în Atlantic. Amenințarea rusă PROVOACĂ un răspuns rapid al MARINEI SUA

Amenințarea pe care Rusia o prezintă în momentul de față pentru țările din apropiere au condus la o adevărată mobilizare de forțe din partea NATO. Prezența Alianței în Oceanul Atlantic se va intensifica.

SUA susțin că mișcarea NATO va crea un nou „centru al securităţii trans-atlantice”, prin noua unitate navală.

„Reluarea competiţiei pentru putere şi reactivarea Rusiei impun ca NATO să se concentreze din nou pe Atlantic pentru a asigura o forţă dedicată apărării continentului şi pentru a demonstra existenţa unui efect de prevenire credibil şi capabil”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Johnny Michael, potrivit Știrileprotv.ro.

Decizia a fost luată la întâlnirea din luna februarie dintre miniștrii Apărării din statele membre NATO, având în vedere îngrijorarea din ce în ce mai mare pe care mai multe țări o resimt în fața poziției mult mai evidente din punct de vedere militar a Rusiei în oceanul Atlantic.

Ne puteți urmări și pe Google News

Planul acesta face parte dintr-un set de politici care vor să asigure securitatea comunicațiilor și a căilor maritime dintre Europa și America de Nord.

Noua unitate navală va avea sediul la Norfolk, Virginia, SUA.

În același timp, Statele Unite își vor reactiva A Doua Flotă, care fusese dizolvată în anul 2011, pentru a micșora costurile marinei americane.