După MĂCELUL din Parkland MOŢINEA pentru INTERZICEREA armelor de asalt, RESPINSĂ

După MĂCELUL din Parkland  MOŢINEA pentru INTERZICEREA armelor de asalt, RESPINSĂ

Este incredibil ce se întâmplă în Florida. Congresul statului Florida, controlat de republicani, a respins cu 71 de voturi împotrivă şi 36 pentru, o moţiune pentru interzicerea armelor de asalt şi a încărcătoarelor de înaltă capacitate, sub ochii stupefiaţi ai elevilor supravieţuitori după recentul măcel petrecut la liceul din Parkland.

Alţi elevi, de la aceeaşi şcoală, au aflat despre votul negativ în timpul deplasării spre Tallahassee, unde  aveau intenţia să îndemne parlamentarii să ia măsuri pentru siguranţa în şcoli şi controlul strict al armelor. Este una din multele iniţiative promovate pentru a transforma tragedia în acţiune politică. Printre obiectivele principale, ''Marşul pentru vieţile noastre'' la Washington şi în multe alte oraşe americane pe 24 martie.

Două grupuri care se bat pentru o lege mai restrictivă asupra armelor, au cheltuit 230.000 de dolari pentru 2 pagini de publicitate în New York Times - în ediţia de ieri - pentru a publica numele a circa 100 de membri ai Congresului SUA care au acceptat donaţii de la National Rifle Association (NRA), puternica lobbystă americană a armelor.

"În afara numelor şi imaginilor cu elevii care părăsesc şcoala în şir indian, apar şi vorbele unei elev al liceului din Parkland, teatrul ultimei ''trageri sângeroase şi inconştiente'', care cere adulţilor ''să facă ceva''. Cele două grupuri, Everytown for Gun Safety şi Moms Demand Action for Gun Sense in America, acuză membrii Congresului prezenţi în listă că au acceptat contribuţii de la NRA şi au refuzat să ia măsuri pentru controlul armelor", notează La Repubblica.

Ne puteți urmări și pe Google News