Filmul care a pus pe jar Kremlinul. Ministerul Culturii din Rusia, ATAC VEHEMENT: insultă la adresa istoriei sovietice!

Filmul care a pus pe jar Kremlinul. Ministerul Culturii din Rusia, ATAC VEHEMENT: insultă la adresa istoriei sovietice!

Ministerul Culturii din Rusia a interzis difuzarea comediei satirice "Moartea lui Stalin" pe care o consideră o insultă la adresa istoriei sovietice. Mai exact, co-producţia britanico-franceză prezintă într-o notă amuzantă luptele pentru putere duse după moartea dictatorului.

 Pelicula urma să aibă premiera mâine la Moscova. "- Poate ar trebui să vedem ce s-a întâmplat. - Poate ar trebui să-ţi ţii gura aia înainte să ne-o luăm din cauza ta."

Filmul care a înfuriat Kremlinul

Filmul scoţianului Armando Iannucci se bucură de aprecierea criticilor şi a publicului din Europa, iar în curând va fi lansat şi în Statele Unite. Autorităţile de la Moscova au decis că nu e cazul ca ruşii să vadă acest film, deşi au subliniat că în ţară nu există cenzură şi că nu se tem de o privire critică asupra istoriei, potrivit publika.md.

Intriga satirică a peliculei se învârte în jurul luptelor interne care s-au dat la Kremlin după moartea lui Stalin în 1953. Succesorul dictatorului, Nikita Hrușciov, este interpretat de Steve Buscemi, în timp ce Michael Palin va juca în rolul lui Viaceslav Molotov.

Când a murit dictatorul sovietic

Dictatorul sovietic a suferit un accident vascular cerebral în 1 martie 1953. Cei din anturajul său l-au aşezat pe o canapea unde a rămas câteva zile. A murit în 5 martie, iar decesul a fost înregistrat o zi mai târziu. Stalin a rămas în istorie ca unul dintre liderii coaliţiei învingătoare în cel de-al doilea război mondial, dar şi ca unul dintre cei mai sângeroşi dictatori.

În perioada în care s-a aflat la putere, zeci de milioane de oameni au fost arestaţi şi deportaţi în Siberia. Mulţi dintre ei au murit pe drum sau în lagărele de muncă din Gulag. Alţii au fost executaţi după procese sumare, alții arestaţi şi deportaţi în Siberia. Mulţi dintre ei au murit pe drum sau în lagărele de muncă din Gulag. Alţii au fost executaţi după procese sumare.

Ne puteți urmări și pe Google News