PRIMA confruntare a lui Dăncilă! Noul PREMIER și-a îndreptat ATENȚIA către Tăriceanu

PRIMA confruntare a lui Dăncilă! Noul PREMIER și-a îndreptat ATENȚIA către Tăriceanu

Noul prim-ministru al României, Viorica Dăncilă, a ținut să îi răspundă lui Călin Popescu Tăriceanu, care, cu o seară în urmă, a ținut să îi transmită un mesaj ferm acesteia.

Premierul desemnat Viorica Dăncilă a afirmat, marţi, că interpretează declaraţia preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, potrivit căreia premierul viitorului Guvern va fi, mai degrabă, un administrator, în sensul că prim-ministrul este "un om care trebuie să administreze foarte bine programul de guvernare şi să-l pună în practică".

"Nu cred că asta a vrut să spună domnul Tăriceanu. Cred că domnul Tăriceanu a văzut acest administrator, să spunem în ghilimele, ca un om care trebuie să administreze foarte bine programul de guvernare şi să-l pună în practică, din punctul ăsta de vedere văd eu declaraţia domnului Tăriceanu", a spus Dăncilă. Asta deși declarațiile lui Tăriceanu au fost clare.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat, luni, că în actuala situaţie premierul viitorului Guvern va fi, mai degrabă, un administrator, aşa cum ar fi trebuit să fie şi premierii Grindeanu şi Tudose.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Poate era bine să fii discutat acest lucru de la început şi cu ceilalţi doi premieri. Noi suntem într-o situaţie nefirească în care a trebuit altcineva (n.r. - decât preşedintele partidului care a câştigat alegerile - Liviu Dragnea) să fie prim-ministru. Ce rol trebuie să îndeplinească acest prim-ministru? Şi este valabil şi pentru alegerea pe care noi am făcut-o în momentul de faţă (n.r. - Viorica Dăncilă) Vreau să spun lucrul acesta ca lucrurile să fie clare de la bun început, să ştim fiecare pe ce poziţie ne aflăm. Premierul viitorului Guvern va fi, mai degrabă, cum trebuiau să fie şi cei anteriori, şi trebuiau să înţeleagă această chestiune, un fel de administrator. Şi nu o spun cu niciun fel de conotaţie peiorativă. El primeşte un mandat de la majoritatea parlamentară să ducă la îndeplinire programul de guvernare pe care parlamentarii şi partidele aflate în spate îl susţin. El nu este acolo ales de cetăţeni, nu a participat la alegeri pentru a avea legitimitatea să conducă Guvernul. (...) Nu e guvernul lui. Guvernul este expresia majorităţii pe care o avem în Parlament bazată pe coaliţia formată de PSD şi ALDE", a spus Tăriceanu luni seara la Antena 3.