Fermierii din Sardinia calcă pe un ”covor” viu de 2.500 de hectare. Oamenii spun că de 70 de ani nu au mai văzut așa ceva

Fermierii din Sardinia calcă pe un ”covor” viu de 2.500 de hectare. Oamenii spun că de 70 de ani nu au mai văzut așa ceva

De 70 de ani încoace nu s-a mai văzut o asemenea invazie de lăcuste, precum cea de acum, în insula italiană Sardinia, fiind devastate 2.500 de hectare de pășuni.

Cele mai afectate sunt localitățile Ottana și Orani din provincia Nuoro, aflată în centrul insulei.

Oamenii spun că au ajuns în situația în care pășesc pe ”un covor de lăcuste”, arată agenția DPA, citată de Agerpres. 

”Coldiretti”, cea mai mare asociație formată din agricultori din Italia, arată că în Sardinia lăcustele nu sunt ceva ieșit din comun, în timpul verii, numai că ceea ce se întâmplă acum întrece orice statistică de la Al Doilea Război Mondial încoace.

"Am avut secetă în 2017 şi multă ploaie în 2018, formând climatul ideal pentru ca lăcustele să iasă din pârloage şi să se mute apoi pe terenurile cultivate pentru a se hrăni", spune Michele Arbau, reprezentant al filialei locale a Asociației ”Coldiretti”.

Fermierii ridică din umeri. Ei spun că nu pot face nimic împotriva acestui fenomen. 

Ce ar trebui totuși să se facă e să se evite asemenea invazii în viitor, fără ca fermierul să exemplifice anume ce măsuri se pot lua.

Cât despre estimarea pagubelor din acest an, de pe urma lăcustelor, și aceasta este o întrebare fără un răspuns tranșant, cel puțin pentru moment.  

 

Ne puteți urmări și pe Google News