PRIMUL CONGRES al PLUS a început cu MINUS. CIOLOȘ. „Am FĂCUT ACEST PARTID deoarece am simțit SINGURĂTATE”

PRIMUL CONGRES al PLUS a început cu MINUS. CIOLOȘ. „Am FĂCUT ACEST PARTID deoarece am simțit SINGURĂTATE”

Membri PLUS s-au reunit sâmbătă, la Romexpo, în cadrul primului congres al unoii formațiuni politice, unde Dacian Cioloș va fi ales președinte al partidului. Tot azi, delegaţii PLUS vor alege şi conducerea partidului pentru o perioadă de un an. Anul viitor, după alegerile prezidenţiale, va avea loc un nou Congres. Prrintre invitați se numărăr profesoara Mihaela Miroiu şi actriţa Oana Pellea.

Conform informațiilor primite de reporerul EvZ, din cauza condițiilor meteorologice, câțiva delegați din PLUS au întârziat la întrunire. Cel puțin aceasta este scuza organizatorilor pentru faptul că sute de oameni, majoritatea membri PLUS, vor avea de așteptat (in PLUS) mai bine de 30 de minute pentru poate cel mai important moment din istoria noului partid.

Funcțiile scoase la „bătaie” sunt: președintele partidului, locurile din comisia de cenzori, dar și comisia pentru de integritate si arbitraj (pentru cenzori si comisia de integritate sunt  7 persoane care trebuie votate, fiind secțiunile la care nu exista abtineri). De asemenea, aceștia vor vota și statutul partidului. Votul este secret si  electronic.

Inițial, organizatorii au aproximat ca întârzierea va fi de 30 de minute. Nici până acum Convenția nu a început, deși Dacian Cioloș a fost punctual.

Ne puteți urmări și pe Google News

Update: Dupa 48 de minute de la ora inițială, evenimentul a început cu imnul național, „Desteapta-te, romane!”, pe fundal.

Conform informațiilor primite de la delagați, La o lună și jumătate de la înființare, partidul are 8000 de membri, iar alți 8000 sunt în curs de validare.

PLUS începe cu minus

Deși sondajele de opinie îi creditează cu șanse reale de a ajunge în Parlamentul European, anumiți membri PLUS sunt sceptici în ceea privește acest lucru.

Înaintea începerii Convenției pentru stabilirea conducerii PLUS, câțiva membri discutau despre șansele noului partid la alegerile europarlamentare. În pofida optimismului arătat de Dacian Cioloș și de celelalte personalități din PLUS, se pare că acest lucru nu se simte și în rândul simplilor membri.

Câțiva membri discutau despre faptul că ar fi o mare performanță ca partidul lui Cioloș să obțină 5 % la urmatoarele alegeri europarlamentare, dat fiind faptul că partidul este nou.

Dacian Cioloș: Am făcut acest partid pentru ca am simtit singuratate. Am simtit singurătate la sfârșitul lui 2016 și la începutul lui 2017. Eu am decis sa ma implic si sa particip la un partid care sa ne ajute sa apărăm drepturile noastre”.