FĂRĂ telefoane şi alte dispozitive digitale în ŞCOLI! Ce spune MINISTRUL

FĂRĂ telefoane şi alte dispozitive digitale în ŞCOLI!  Ce spune MINISTRUL

Moţiunile a doi deputaţi italieni de la Lega şi Forza Italia, deocamdată fără succes. Ministrul Bussetti: ’’Folosirea dispozitivelor în ceea ce priveşte munca didactică este fundamentală, am încredere în elevi’’. Ideea e aceea a unei interziceri a folosirii telefoanelor celulare şi a altor dispozitive electronico-digitale în toate orele.

Cu excepţia ’’cazurilor  deosebite’’. Ideea vine de la două norme conţinute în proiectele de lege care ar dori să reintroducă învăţământul ca educaţie civică în şcolile primare şi secundare.

Fostul ministru al Educaţiei prevăzuse un decalog, inserat într-o circulară, în care se specificau condiţiile de îndeplinit ca un celular să poată fi admis în instituţiile de învăţământ. Propunerea celor doi deputaţi ţinteşte la schimbarea acestor reguli. În Franţa, interzicerea totală în şcoli există deja: elevilor le este interzisă folosirea celularelor, atât la clasele primare cât şi secundare, în clase dar şi în pauzele dintre o oră şi alta.

Ministrul Bussetti spune NU

Ne puteți urmări și pe Google News

’’Folosirea dispozitivelor în munca didactică este un instrument fundamental şi deci sunt în favoarea folosirii lor, dar mai ales am încredere în elevii noştri’’, spune ministrul Educaţiei.’’Cred absolut în simţul responsabilităţii lor privind folosirea conştientă a acestor instrumente cu scopul îmbunătăţirii procesului de învăţare. Condamn însă fără discuţie folosirea lor în alte scopuri’’, titrează  Il Giornale.