Evenimentul Zilei > International > 99% dintre cazurile COVID-19, cauzate de Delta: Urmează o explozie a bolilor. Vom plăti prețul nerespectării măsurilor sanitare
99% dintre cazurile COVID-19, cauzate de Delta: Urmează o explozie a bolilor. Vom plăti prețul nerespectării măsurilor sanitare

99% dintre cazurile COVID-19, cauzate de Delta: Urmează o explozie a bolilor. Vom plăti prețul nerespectării măsurilor sanitare

„Varianta Delta este, într-adevăr, tulpina dominantă”, a declarat un reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) într-o intervenție pe tema pandemiei de coronavirus. În prezent, tulpina Delta, raportată pentru prima dată în India în urmă cu mai puțin de un an de zile, reprezintă 99% dintre cazurile de boală COVID-19 secvențiate, la nivel global. Delta prezintă cea mai mare rată de transmisie dintre toate mutațiile înregistrate până în prezent, spun reprezentanții OMS.

Aproape toate cele până la 900.000 de cazuri de boală COVID-19 secvențializate la nivel mondial în ultimele 60 de zile au fost provocate de infectarea cu tulpina Delta, a declarat Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru COVID-19, în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri transmise pe rețelele de socializare ale organizației.

99% dintre cazurile COVID-19 au fost cauzate de infectarea cu Delta

Comentariile lui Van Kerkhove survin în contextul unei creșteri internaționale a infecțiilor cu SARS-COV-2. „Varianta Delta este, într-adevăr, tulpina dominantă”, a spus Van Kerkhove. „Și există două variante de interes – mu și lambda – pe care le-am urmărit, de asemenea, dar, din nou, acolo unde este prezentă tulpina Delta, aceasta preia controlul”.

Van Kerkhove a declarat că mai mult de jumătate dintre cele puțin sub 50.000 de decese cauzate de boala COVID-19 la nivel mondial, în ultima săptămână, au fost raportate în Europa. Este vorba despre o creștere de 5% a numărului de decese pe continent. Cazurile de coronavirus la nivel mondial au fost în creștere în ultimele patru săptămâni consecutive, a adăugat mai spus reprezentanta OMS.

„Pandemia se îndreaptă în acest moment în direcția greșită”

„Pandemia se îndreaptă în acest moment în direcția greșită”, a semnalat Van Kerkhove. Nerespectarea purtării măștilor sanitare și a distanțării sociale sunt cauzele care au condus la valul de îmbolnăviri din Europa, a declarat Van Kerkhove în cadrul unei ședințe de informare de săptămâna trecută.

Ea a avertizat marți că redeschiderea societăților din întreaga emisferă nordică în această iarnă ar putea conduce la o creștere a bolilor respiratorii în lunile următoare, inclusiv a gripei și a altor agenți patogeni.

Europa plătește prețul nerespectării măsurilor sanitare

Țări europene importante sunt foarte afectate de această creștere a cazurilor de boală. Germania a stabilit, la începutul săptămânii, o medie record la șapte zile de aproape 39.300 de cazuri noi COVID-19, cu aproape 40% mai mult decât în săptămâna precedentă, potrivit unei analize CNBC a datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Marea Britanie a raportat luni o medie săptămânală de peste 38.500 de cazuri noi de infectare, o creștere de 13% față de săptămâna precedentă. Mediile pe șapte zile din Franța și Italia au crescut, de asemenea, cu aproape 40%.

Rusia a înregistrat, de asemenea, o medie la șapte zile de aproximativ 1.199 de decese COVID-19 luni, a raportat Johns Hopkins. Însă media sa la șapte zile a numărului de cazuri de infectare, care au fost peste 38.000, a scăzut cu peste 2%.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.