Partidul Popular European susţine o politică de coeziune puternică şi după 2020, însă trebuie aduse corecţii pentru a o face mai eficientă, a declarat vicepreşedintele Grupului PPE din Parlamentul European, Marian Jean Marinescu.
Europarlamentarul român a precizat vineri, într-o conferinţă de presă, că documentul de poziţie al PPE privind politica de coeziune - document al cărui draft final a fost aprobat în Biroul Grupului PPE, desfăşurat la Bucureşti - va fi adoptat săptămâna viitoare la Strasbourg.
"Ideea principală este că PPE susţine în continuare politica de coeziune şi după 2020, însă consideră că trebuie făcute corecţii astfel încât să îşi atingă scopul principal - acela privind creşterea economică şi crearea locurilor de muncă. PPE susţine o politică de coeziune puternică şi după 2020", a precizat Marian Jean Marinescu, potrivit Agerpres, la finalul reuniunii desfăşurate la Bucureşti.
Europarlamentarul olandez Lambert Van Nistlerooij, coordonatorul grupului PPE pentru politica de coeziune, a subliniat, în aceeaşi conferinţă de presă, că UE şi Comisia Europeană se află într-un moment important pentru politica de coeziune - al analizei modului cum s-au cheltuit banii europeni alocaţi în acest domeniu. El a menţionat că în documentul de poziţie care urmează să fie adoptat de PPE se regăsesc atât soluţii pe terme scurt, cât şi "lecţii învăţate" în vederea unei abordări eficiente a politicii de coeziune de după 2020.
Pornind de la faptul că negocierile pentru exerciţiul financiar 2014 - 2020 s-au încheiat în 2013, Van Nistlerooij a precizat că, pentru viitor, acest lucru ar trebui să se întâmple mult mai devreme, pentru ca statele membre UE să fie pregătite în vederea implementării.
În opinia sa, pentru politica de coeziune post-2020, negocierile ar trebui încheiate în 2018.
Europarlamentarul olandez a punctat că prin politica de coeziune a UE şi prin programul Orizont 2020 se poate ajunge la "o Europă mai integrată, mult mai echilibrată şi mai unită".