Colosal: Toyota cheamă peste 7 milioane de maşini la verificări

Colosal: Toyota cheamă peste 7 milioane de maşini la verificări

Producătorul auto japonez Toyota demarează o uriaşă campanie de verificări la nivel mondial a unui număr de 7,4 milioane de autoturisme. Dintre acestea, 1,3 milioane circulă în Europa.

Toyota o face din nou! Producătorul auto japonez va chema la verificări 7,4 milioane de autoturisme la nivel mondial, din cauza unor probleme tehnice, anunţă "CNN".

Dintre acestea, 1,3 milioane au fost comercializate şi circulă în Europa.

Este a doua cea mai importantă acţiune de acest fel din istorie, după una care a implicat - în 1996 - 7,9 milioane de maşini produse de Ford, informează "Reuters".

Ne puteți urmări și pe Google News

Toyota nu este la prima astfel de "ispravă" colosală. În 2009 şi 2010, peste 12 milioane de autoturisme Toyota au fost rechemate la service, în cadrul câtorva acţiuni succesive, din pricina unei probleme la nivelul pedalei de acceleraţie.

Actuala iniţiativă Toyota este motivată de o problemă la geamul electric din portiera şoferului (similar, oarecum, cu recentul caz Honda).

Potrivit producătorului, comutatorul care acţionează geamul lateral de pe partea şoferului este cel care ridică probleme, operarea acestuia putând deveni, în timp, anevoioasă.

Mecanismul trebuie tratat cu un lubrifiant special industrial, cele gâsite în comerţ putând cauza supraîncălzirea şi componentelor şi apariţia unui incendiu.

Printre cele mai afectate modele de această problemă se numără: Highlander, Matrix, Tundra, Yaris, Corolla, Camry şi RAV4

Clienţii ale căror autoturisme prezintă acest potenţial risc vor fi contactaţi în perioada următoare de Toyota. Dacă se impun reparaţii, cheltuielile urmează a fi suportate de producător.