70.540 lei, despăgubiei pentru 140 de zile de închisoare nedreaptă

Un iesean va primi daune morale de la stat, din cauza unei erori judiciare, care l-a ținut mai mult de patru luni după gratii.

Mihai Bogdan H. a petrecut 140 de zile dupa gratii. Barbatului i s-a suspendat permisul de către polițiști, însă decizia a fost apoi anulată de instanță.  În acest interval, el a a fost găsit însă la volan, i s-a intocmit dosar penal și chiar a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare.

Într-un târziu, ieșeanul a obținut achitarea, dar între timp prietena cu care u7rma să se însoare l-a părăsit. „Înainte de încarcerare eram o persoană integrată social, cu mulți prieteni și chiar trebuia să întemeiez o familie. Fosta mea parteneră a rupt relația”, a relatat ieșeanul, citat de Evenimentul regional al Moldovei. Mai mult, viața în pușcărie s-a dovedit pentru el un adevarat calvar. „Mentinerea mea vreme îndelungată în celulele penitenciarului mi-a provocat căderi psihice și fizice repetate. Am suferit și am plâns foarte mult”, a adăugat bărbatul. După ce a ieșit din inchisoare, Mihai nu s-a putut angaja, iar imaginea i-a fost terfelită. El a cerut daune morale de 500.000 de euro pentru suferințele sale, dar judecătorii Tribunalului i-au acordat daune morale de doar 70.000 de lei.