Evenimentul Zilei > International > 60.000$ recompensă pentru orice detaliu despre ucigașii unei fetițe de 6 ani. FBI, printre cei care au contribuit la sumă. VIDEO
60.000$ recompensă pentru orice detaliu despre ucigașii unei fetițe de 6 ani. FBI, printre cei care au contribuit la sumă. VIDEO

60.000$ recompensă pentru orice detaliu despre ucigașii unei fetițe de 6 ani. FBI, printre cei care au contribuit la sumă. VIDEO

Autoritățile americane oferă o recompensă de 60.000 de dolari în schimbul informațiilor referitoare la infractorii care au omorât-o pe fetița de șase ani din Washington DC, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

UPDATE: Printre victimele împușcate de criminali se numără părinții fetiței ucise și sora acesteia. Familia se îndrepta spre propria locuință, după ce a fost în vizită într-un cartier din sud-estul Washingtonului. Despre mama lui Nyiah Courtney se știe că este în vârstă de 27 de ani și se află internată în spital. Femeia este angajată a unui magazin.

Până la orele prânzului, locuitorii din Washington au legat baloane albastre, roz și albe de un stâlp aflat la intersecția în care a avut loc atacul armat și au depus buchete de flori în memoria lui Nyiah Courtney.

Știre inițială: Autoritățile americane, printre care și FBI, oferă o recompensă imensă în schimbul informațiilor care i-ar putea conduce pe anchetatori la arestarea și condamnarea criminalilor care au împușcat-o pe Nyiah Courtney, o fetiță în vârstă de șase ani.

Departamentul de Poliție Metropolitană din Districtul Columbia a anunțat intervenția mai multor agenți de poliție, în noaptea de vineri spre sâmbătă (ora locală 23.11), la intersecția bulevardului Martin Luther King Jr. cu Malcolm X, unde a avut loc un atac armat. Au fost descoperite șase victime ale incidentului, dintre care cinci erau încă în viață – trei bărbați și două femei. Printre cei împușcați se număra și o fetiță de șase ani, care a murit pe loc. Victimele au fost transportate la mai multe unități medicale din zonă și se află în afara oricărui pericol, situația lor fiind supravegheată de cadrele medicale.

60.000 de dolari recompensă pentru cine oferă informații despre infractorii care au ucis-o pe Nyiah Courtney

Șeful Departamentului de Poliție din Washington DC a anunțat, sâmbătă, că autoritățile au convenit asupra unei recompense oferite în schimbul informațiilor referitoare la criminalii care au ucis-o pe fetița de șase ani, pe nume Nyiah Courtney.

Se pun la bătaie 60.000 de dolari, sumă la care FBI a contribuit cu 10.000 de dolari. Printre sponsori se numără și Biroul de alcool, tutun și arme de foc, care a contribuit cu 25.000 de dolari, dar și proprietarul unui magazin aflat în apropierea locului crimei, care a sprijinit cauza cu 5.000 de dolari.

“Am nevoie de mesajele voastre. Am nevoie de indicii”, a subliniat, într-o conferință de presă, Robert Contee, șeful Departamentului de Poliție din Washington DC.

Poliția face un apel către cetățeni. Criminalii trebuie condamnați

Reprezentanții Poliției au postat pe Twitter un videoclip în care este surprins autoturismul infractorilor. Autoritățile roagă cetățenii să ofere orice fel de informație despre mașină astfel încât să poată lua urma criminalilor.

„Prevedeam un astfel de incident. La intersecția dintre MLK și Malcolm X (locul crimei – n.r.) au avut loc peste 13 atacuri armate în ultimii ani”, a spus Robert Contee.

„Știu că în această comunitate sunt oameni buni, care nu stau nepăsători la actele de crimă și nu sprijină violența. Împreună, vom face orice ne stă în putere pentru a închide acest caz într-o manieră profesională și cât de repede cu putință.

Știm din cazurile anterioare că oamenii din acest oraș ne pot ajuta să ducem la bun sfârșit anchetele, prin împărtășirea informațiilor sau prin distribuirea fotografiilor. Sperăm că se va întâmpla la fel și în acest caz.

Nu vorbim despre o situație nouă. Crimele au loc aici de prea mult timp și ține de noi să ne salvăm”, a mai spus Robert Contee.

Amintim că, la nivelul SUA, numărul crimelor din marile orașe a crescut cu 30% în ultimul an de zile. Atacurile armate „în masă” raportate până în prezent au fost în număr de 361 („în masă” se referă la cazuri care au implicat împușcarea a patru sau cinci persoane – n.r.).

În cazul Washington DC, situația atacurilor de acest fel a rămas aceeași ca anul trecut. Până în prezent , au fost semnalate 101 atacuri armate soldate cu moartea a cel puțin o victimă.

Primarul orașului, Muriel Bowser, a scris pe Twitter că „orașul este îndurerat” în urma celor petrecute. „Nu există nicio modalitate prin care să explicăm cruzimea” care a condus la moartea fetiței, a mai transmis ea.

„Nu vom accepta niciodată împușcăturile ca o normalitate și nu trebuie să le permitem infractorilor să rămână în libertate după ce ne omoară copiii”, a subliniat Muriel Bowser în cadrul conferinței de presă la care a participat.

“Nyiah a fost ucisă; în noaptea aceasta poate muri altcineva. Căutând ucigașii fetiței, prevenim o nouă crimă”, a declarat primarul Muriel Bowser.

Cine este fetița ucisă cu sânge rece

Nyiah Courtney era o fetiță energică și mereu cu zâmbetul pe buze. “Îi făcea pe toți să zâmbească”, a declarat Andrea Courtney, bunica minorei, în vârstă de 52 de ani. Ultima lor conversație a avut loc în urmă cu aproximativ o săptămână, când bunica i-a împletit fetiței părul. “Gata, suntem gemene acum”, i-a spus Nyiah bunicii sale.

Fetița era în vârstă de șase ani și avea o soră mai mică. Un proprietar al unui magazin din zona unde a avut loc crima a mărturisit jurnaliștilor The New York Times că a cunoscut-o pe Nyiah Courtney. “Mai avea o soră în vârstă de 4-5 ani”, a spus proprietarul. “Nu știu cum i se va explica acesteia decesul”, a mai adăugat el.

„Nyiah Courtney urma să înceapă clasa I în toamna anului 2021. Nu se va mai întâmpla. Un astfel de lucru este inacceptabil pentru mine. Și ar trebui să fie pentru fiecare locuitor al acestui oraș. Acești lași care au omorât-o pe copilă au venit aici fără niciun fel de compasiune pentru viața umană”, a declarat șeful Departamentului de Poliție din Washington DC.

Circumstanțele în care a avut loc crima sunt încă necunoscute. Nu există niciun suspect în cazul infracțiunii de față, însă autoritățile speră că cetățenii vor contribui cu informații despre ucigași.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: