Evenimentul Zilei > Actualitate > 6 alimente „RELE” care ajută la SLĂBIT
6 alimente „RELE” care ajută la SLĂBIT

6 alimente „RELE” care ajută la SLĂBIT

Anumite alimente considerate "periculoase" pentru siluetă parcă devin şi mai tentante în timpul dietei. Totuşi, unele dintre ele nu sunt chiar atât de rele cum mulţi le-au făcut să pară.

1. OUĂLE. Când vine vorba de mâncatul sănătos, puţine alimente au ridicat atâtea controverse ca ouăle. Ultima cercetare din domeniu arată că un ou pe zi este sigur şi hrănitor pentru cei mai mulţi adulţi. Dacă mănânci ou la micul dejun, îţi creşti şansele de a pierde în greutate, deoarece acestea conţin foarte multe proteine care se digeră mai greu şi amână senzaţia de foame. Proteinele consumate dimineaţa îţi ţin stomacul plin mai mult timp şi vei mânca mai puţin pe parcursul zilei.
2. CARNEA ROŞIE. Ani la rând, experţii în sănătate ne-au spus să mâncăm mai puţină carne roşie. Într-adevăr, nu este bine să exagerăm, dar nu se poate spune nici că acest aliment este dăunător siluetei. La fel ca şi ouăle, carnea roşie are multe proteine, ce te vor face să te simţi sătul mai mult timp. Pentru a primi mai multe proteine şi mai puţină grăsime, alege muşchiul de vită şi bucăţi slabe de carne şi nu mânca o porţie mai mare decât mărimea palmei tale.
Şi carnea de porc este un tip de carne de care cei care vor să slăbească se feresc. Se pare că muşchiul de porc din ziua de azi este cu 31% mai slab decât cel de acum 20 de ani. Asta face din carnea slabă de porc o sursă de proteine cu beneficii similare celei de vită.
3. PASTE. Dacă îţi doreşti să slăbeşti, dar pastele sunt preferatele tale, caută-le în comerţ pe cele din cereale integrale sau chiar înlocuieşte-le cu cerealele integrale. Cercetătorii spun că cerealele integrale consumate frecvent reduc grăsimea de pe abdomen.
4. NUCILE/SEMINŢELE (de orice fel) au multe grăsimi, ce-i drept grăsimi bune, dar cu un număr mare de calorii. De asemenea, conţin foarte mulţi nutrienţi, proteine, fibre care ajută la stabilizarea zahărului din sânge. Consumate cu moderaţie, nucile te vor ţine departe de dulciuri şi alte gustări cu mult mai multe calorii. Atenţie însă, acestea nu trebuie să fie coapte, prăjite sau cu sare, ci consumate crude. Chiar şi untul de arahide, în cantităţi mici, ţine sub control foamea fără a lua în greutate.
5. BRÂNZA. Nutriţioniştii adesea încearcă să taie din calorii prin eliminarea lactatelor bogate în calciu, dar unele studii arată că aceasta este o greşeală. Teoria este că organismul arde mai multe calorii când primenţe suficient calciu, aşa că mâncând lactate sărace în grăsimi, cum ar fi brânza, iaurtul şi laptele, poţi slăbi mai uşor. Suplimentele de calciu nu au aceleaşi avantaje.
6. CAFEA. În dietă, cafeaua este considerată „rea” doar atunci când este consumată în cantităţi mari sau combinată cu frişcă sau zahăr în exces. O ceaşcă de cafea neagră, simplă nu are calorii şi nici grăsimi.