Evenimentul Zilei > Actualitate > 41,2! Febra uriașă cu care o mamă și-a adus la spital copilul de 4 ani. Are COVID și medicii se luptă să-i salveze viața
41,2! Febra uriașă cu care o mamă și-a adus la spital copilul de 4 ani. Are COVID și medicii se luptă să-i salveze viața

41,2! Febra uriașă cu care o mamă și-a adus la spital copilul de 4 ani. Are COVID și medicii se luptă să-i salveze viața

Doi copii mici, unul de o lună și un altul de patru ani se află în acest moment în stare gravă la Spitalul Matei Balș din Capitală.

 Testele au dovedit că au micuții au COVID. Copiii au ajuns la medic cu febră foarte mare, după ce părinții i-au ținut acasă până în ultimul moment.

Mamele lor nu sunt vaccinate și s-a dovedit că erau și ele infectate, scrie Digi 24. 

„Primul copil, de 4 ani, avea febră de 41,2 grade Celsius. Mama, nevaccinată, susținea că are laringită nedocumentată și era convinsă că nu poate fi altceva. După teste a fost găsită pozitiv la COVID, la fel și copilul”, a povestit pe Facebook unul dintre medicii de gardă de la spitalul „Marie Curie”.

„Al doilea copil – sugar de 1 lună, puseuri febrile debutate în urmă cu 3 zile, T max-  38.5 C, refractar la tratament, scaune de consistență apoasă, mama nevaccinată, simptomatologie similară, pozitivă COVID, la fel și sugarul, ambii transportați la Matei Balș prin SMURD”, a scris doctorița Cristina Drăghici.

Deși numărul copiilor care au COVID și sunt internați în spitale nu depășește în prezent 10 procente, medicii atenționează că odată cu începerea școlii nivelul infectărilor poate crește alarmant.

„Vor începe școlile în curând și atunci dacă cel mic se infectează, e clar că și părinții și bunicii se pot infecta. Și atunci, trebuie să luăm măsuri la îndemână, care sunt vaccinarea și măsurile de prevenție. Chiar dacă avem puțini copii internați în acest moment, sunt și cazuri medii sau severe, mai ales că cei mici pot avea afecțiuni cronice, pot fi supraponderali, deci există riscul să facă și formă severă”, avertizează medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balș”.

Pe de altă parte, pe măsură ce valul 4 va face ravagii, este de așteptat să crească și interesul pentru vaccinare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: