Evenimentul Zilei > Actualitate > 4 sfaturi pentru a economisi bani înainte de a te muta sau a închira o locuință
4 sfaturi pentru a economisi bani înainte de a te muta sau a închira o locuință

4 sfaturi pentru a economisi bani înainte de a te muta sau a închira o locuință

În ziua de azi, având în vedere scumpirile care au loc, este posibil să rămâi cu un buget restrâns la mutarea ta într-o altă locuință. Înainte să te muți sau să închiriezi un apartament, ar fi bine să faci o mică analiză a cheltuielilor pe care le vei avea. Cu siguranță sunt multe lucruri de luat în calcul, iar pentru a nu uita nimic, ar trebui să faci o listă.

Dacă vei cunoaște toate aspectele, este posibil să îți reduci și costul cu relocarea sau mutarea și să economisești bani prețioși. Lista ar trebui să cuprindă un fel de chestionar cu întrebări, la care să răspunzi. De exemplu, acestea ar putea fi:

  • Care va fi costul întreținerii, chiriei, transportului mobilei
  • Verificarea încălziii locuinței
  • Dacă vor exista probleme cu vecinii, pe care ar fi bine să-i cunoști din timp
  • Ce zgomote se aud ziua și noaptea, dacă sunt probleme cu izolația, etc.

Sfaturi pentru a economisi bani cu mutarea

  1. Fă unele lucruri singur

În primul rând pentru a economisi bani, fă unele lucruri singur. Pentru asta îți poți împacheta lucrurile cu cei din familie, având mai multă grijă de cele fragile sau pe care le consideri opere de artă. O idee bună este să-ți demontezi singur mobila, cum ar fi rafturile unor dulapuri sau ale unei biblioteci.

  1. Fă economie la ambalaje

De regulă se cheltuie mulți bani cu ambalajele, de aceea trebuie redus din numărul lor. Organizarea este de asemenea esențială, trebuie să ambalezi ceea ce este strict necesar, iar piesele de mobilier să le lași așa.

Vei încărca în camion întâi obiectele grele și mobilierul, apoi pui lucrurile mai puțin grele și la final, așezi chestiuni ușoare. Și la cărat mobila poți cere ajutorul rudelor, astfel nu mai plătești pentru acest serviciu la firma de mutări. Dacă mai reduci din cheltuieli, este posibil să te încadrezi mai bine în bugetul pe care îl ai disponibil.

  1. Cere prietenilor să te ajute

Dacă ai nevoie de ajutor, nu ezita să ceri și ajutorul prietenilor în astfel de situații. Unii vor înțelege că ai un buget redus și îți vor veni în ajutor. Indicat este să apelezi la un prieten care este mai liber și mai puțin stresat, care are timp să te ajute la împachetat și mutat. Un lucru esențial este să fii și tu disponibil pentru acești prieteni altădată, dacă au și ei nevoie vreodată de ajutor, cu altceva sau cu mutarea lor.

  1. Cere o variantă mai convenabilă de la firma de mutări

În general, o firmă de mutări va avea mai multe variante de servicii, din care vei putea alege una mai ieftină sau mai convenabilă pentru tine. Firma va oferi și servicii în care este posibil ca prețul să fie negociat cu tine și deci adus la un numitor comun, astfel încât el să fie pe placul amândurora.

În prezent, există sute de firme pentru mutări mobilă care au în medie cam 4 oferte fiecare. Acestea vin cu un camion sau o autoutilitară mică sau de volum mai mare. Prețurile variază în funcție de cât de mare este mutarea, sau de numărul de camere. O mutare completă poate fi negociată, unele firme având prețuri cu adevărat bune, cele mai competitive de pe piață. Pentru asta, trebuie să găsești firma potrivită și să fii foarte bine organizat, pentru a nu plăti bani inutil pe lucruri sau servicii pe care le poți face și tu.

Dacă vei avea nevoie de o sumă de bani suplimentară pentru mutarea ta, poți face un credit online urgent în lei. Acest împrumut este o soluție bună în ziua de azi, pentru că poți obține banii imediat. Prin urmare, avantajul este că cererea ta pentru împrumut va fi aprobată repede, iar apoi poți utiliza banii așa cum vrei.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.