Evenimentul Zilei > International > 326 de persoane care au petrecut pe un vas de croazieră au rămas blocate din cauza coronavirusului. Două persoane infectate au dat totul peste cap
326 de persoane care au petrecut pe un vas de croazieră au rămas blocate din cauza coronavirusului. Două persoane infectate au dat totul peste cap

326 de persoane care au petrecut pe un vas de croazieră au rămas blocate din cauza coronavirusului. Două persoane infectate au dat totul peste cap

La bordul unui vas de croazieră, 326 sunt blocate de autoritățile din Argentina, din cauza a două cazuri de infectare cu coronavirus. Cererea a fost făcută chiar de ministrul Sănătății.

326 de pasageri ai unei nave de croazieră sunt blocați la bordul ambarcațiuni, botezată Hamburg, după ce au fost depistate două cazuri COVID-19. Vaporul plecase din Republica Capul Verde și ar fi trebuit să ajungă în Puerto Madryn, Argentina. Autoritățile sanitare nu au permis însă ancorarea, după ce vaporul făcuse o oprire la Buenos Aires.

Persoanele au fost izolate la cererea făcută de ministrul Sănătății din Argentina

Ministerul Sănătății din Argentina a cerut, marți, ca toate persoanele aflate la bordul navei Hamburg să fie izolate, având în vedere raportarea unui nou caz pozitiv de coronavirus pe vasul de croazieră.

Autoritățile sanitare au raportat că au fost înregistrare două cazuri de coronavirus Primul dintre ele este un pasager, depistat pozitiv la data de 29 noiembrie. Ulterior, un membru al echipajului, personal sanitar, care l-a îngrijit pe primul om a fost și el infectat.

Conform afirmaților căpitanului navei, cea de a doua persoană a prezentat simptome specifice și a fost izolată pe 28 noiembrie. Testul antigen a fost făcut pe 29 noiembrie, iar rezultatul a fost raportat marți. Odată sesizat rezultatul, s-a demarat ancheta epidemiologică „ținând cont de informațiile furnizate de navă prin Agenția de Transport Maritim, care o reprezintă”.

„Persoana în cauză nu a coborât niciodată de pe barcă în timpul șederii navei în Buenos Aires”

„De remarcat faptul că persoana în cauză nu a coborât niciodată de pe barcă în timpul șederii navei în Buenos Aires și atât cazul, cât și contactele care sunt identificate sunt izolate de restul echipajului și pasagerilor”, au transmis reprezentanții agenției de transport.

„Ținând cont de contextul epidemiologic internațional, autoritățile naționale și orașul autonom Buenos Aires au convenit să facă o evaluare extraordinară și au fost efectuate testele PCR, confirmând că decizia anterioară a fost adecvată și apariția unui nou caz confirmat a făcut nu să nu modifice în niciun fel evaluarea riscului descrisă anterior”, a declarat ministrul Sănătății din Argentina.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.