François Abello Camille a murit duminică într-un centru medical al poliției indoneziene, la trei zile după ce a încercat să-și ia zilele, a declarat Yusri Yunus, purtătorul de cuvânt al poliției din Jakarta.

„El a încercat să se sinucidă joi și apoi, după ce a fost descoperit de paznicii, am încercat să-l ajutăm”, a spus purtătorul de cuvânt. „A murit aseară”.

Ambasada Franței în Indonezia a refuzat să comenteze despre acest subiect.

François Camille Abello a fost găsit vineri în celula sa, cu un șnur înfășurat în jurul gâtului, a declarat Yusri Yunus

„Starea lui a fost stabilă o zi mai târziu, dar apoi s-a deteriorat din cauza afectării creierului prin lipsa de oxigen după tentativa de sinucidere”, a spus Yunus.

François Abello Camille a fost arestat luna trecută într-un hotel din Jakarta în urma plângerilor care îl acuzau că a făcut avansuri sexuale mai multor fete minore. Conform acuzației, el le-a oferit acestor fete tinere bani pentru a le fotografia și, dacă refuzau avansurile sale, el devenea violent.

Poliția a declarat că a Abello Camille a fost urmărit penal pentru agresiune sexuală și sex cu minori și că a mărturisit aceste fapte.

Dacă era condamnat, François Abello Camille risca pedeapsa cu moartea, închisoarea pe viață sau castrarea chimică.

Poliția a declarat că Abello a fost găsit în camera sa de hotel cu două fete minore goale, a informat BBC.

Videoclipurile găsite pe computerul lui Abello l-au arătat angajându-se în acte sexuale ilegale cu 305 de copii în total, având vârste cuprinse între 10 și 17 ani, a declarat poliția, în cadrul unei conferințe de presă.

Francois Abello Camille a apărut la conferința de presă în cătușe, dar nu a vorbit.

Șeful poliției din Jakarta, Nana Sudjana, a declarat că majoritatea victimelor lui Abello erau copii ai străzii pe care i-a atras oferindu-le slujbe ca „modele”.

Abello le-a plătit între 250.000 și 1 milion de rupii (între 17 și 70 dolari) pentru acte sexuale cu el și i-a bătut pe cei care au refuzat, a declarat Sudjana.

 

Foto:  Facebook/Les Amis de la Thaïlande