Evenimentul Zilei > Actualitate > 23 de irakieni și sirieni, descoperiți ASCUNȘI în două mașini. Ce intenții aveau I FOTO
23 de irakieni și sirieni, descoperiți ASCUNȘI în două mașini. Ce intenții aveau I FOTO

23 de irakieni și sirieni, descoperiți ASCUNȘI în două mașini. Ce intenții aveau I FOTO

Un număr de douăzeci şi trei de irakieni și sirieni au fost descoperiți ascunşi într-un automarfar, respectiv într-o autoutilitară, la P.T.F. Nădlac II.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, împreună cu poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F Timişoara, au descoperit, ascunși în interiorul unui automarfar, respectiv al unei autoutilitare, douăzeci şi trei de cetăţeni străini  care încercau să iasă ilegal din ţară.

Prima mașină a ajuns în punctul de frontieră duminică seara în jurul orei 22.00. Cetăţeanul turc S.K., în vârstă de 34 de ani, aflat la volanul unui  automarfar marca Mercedes-Benz  înmatriculat în Turcia, transporta, conform documentelor de însoţire, gumă de mestecat, către o firma din Cehia. Polițiștii de frontieră au ”mirosit” ceva în neregulă, iar în urma controlului amănunţit  al mijlocului de transport, în interiorul remorcii, au fost descoperiţi ascunşi zece bărbaţi. ”Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni irakieni, cu vârste cuprinse între 19 şi 47 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră”, arată Petre Nicola, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Timișoara. O oră mai târziu, tot la P.T.F. Nădlac II, s-a prezentat pentru ieşi din ţară, un cetăţean leton, I.K., în vârstă de 44 de ani, conducând o autoutilitară marca Mercedes-Benz Sprinter, înmatriculată în Marea Britanie. ”Şi în acest caz poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului fizic al mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperite ascunse, în partea din faţă a compartimentului marfă al mijlocului de transport, într-un spaţiu special amenajat,  treisprezece persoane (n.r. un sirian, iar restul irakieni, între care doi minori, de 15, respectiv 13 ani, cu toții solicitanți de azil)”, mai arată reprezentantul Poliției de Frontieră.

Cei 23 au fost duși la sediul punctului de trecere a frontierei pentru cercetări. În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru  ambii şoferi şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cei 23 de cetăţeni străini, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale care se impun.