2020: Hillary Clinton a făcut marele anunţ

2020: Hillary Clinton a făcut marele anunţ

Considerată mare favorită în alegerile din 2016, Hillary Clinton a lăsat multă vreme să se înţeleagă că ar putea candida din nou în 2020.

Hillary Clinton a anunţat însă luni seara că nu va candida la preşedinţia SUA în 2020, transmite AFP citată de Agerpres.

 

„Nu mă voi prezenta, dar voi continua să vorbesc şi să susţin ceea ce cred”, a declarat fostul secretar de stat american televiziunii newyorkeze News 12.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Fosta şefă a diplomaţiei americane (secretar de stat în 2009-2013) a fost învinsă de actualul preşedinte american, Donald Trump, în alegerile prezidenţiale din 2016.

 

„Vreau să mă asigur că oamenii înţeleg că voi continua să mă exprim”, a insistat Clinton. „Nu plec nicăieri. Miza actuală pentru ţara noastră, ceea ce se întâmplă acum mă îngrijorează profund”, a adăugat ea.

 

Clinton s-a întâlnit deja cu mai multe personalităţi din Partidul Democrat care intenţionează să se lanseze în cursa de anul viitor către Casa Albă. „Le-am spus fiecăruia să nu considere nimic câştigat, chiar dacă avem o listă lungă de probleme reale şi de promisiuni nerespectate ale acestei administraţii, care merită subliniate”, a precizat ea, referindu-se la administraţia preşedintelui Trump.

 

Potrivit CNN, Joe Biden, fost vicepreşedinte în mandatele lui Barack Obama, este unul din candidaţi.

 

Hillary Clinton nu a exclus categoric posibilitatea de a ocupa alte funcţii publice. La o întrebare despre acest subiect, ea a răspuns: „Nu cred, dar îmi place să trăiesc la New York şi sunt atât de recunoscătoare că am avut şansa să fiu senatoare timp de opt ani şi să colaborez cu oameni din întreg statul”.