Evenimentul Zilei > International > Treisprezece luptători ai regimului de la Damasc au fost uciși în urma unui atac în orașul Alep din nordul Siriei
Treisprezece luptători ai regimului de la Damasc au fost uciși în urma unui atac în orașul Alep din nordul Siriei

Treisprezece luptători ai regimului de la Damasc au fost uciși în urma unui atac în orașul Alep din nordul Siriei

Un atac orchestrat sâmbătă de militanți extremiști, foști membri ai Al-Qaeda din Siria, s-a soldat cu moartea a 13 luptători ai regimului, la periferia orașului Alep din nordul țării, conform unei organizații de monitorizare a războiului.

O facțiune legată de Hayat Tahrir al-Sham (HTS) "a atacat puncte de control și poziții ale forțelor regimului aflate la periferia de vest a orașului Alep în prima parte a zilei de sâmbătă", a afirmat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.
Au izbucnit lupte grele și atacuri cu mortiere între părți, soldate până în prezent cu "decesul a cel puțin 13 luptători ai regimului și aliații acestora", susține același grupul de monitorizare, cu sediul în Marea Britanie.
Confruntările au dus și la decesul a cel puțin opt membri ai facțiunii Armata Abu Bakr al-Sadeeq, a adăugat șeful Observatorului, Rami Abdel Rahman.
Facțiunile extremiste controlează mediul rural la vest de Alep, care face parte din regiunea mai largă Idlib, afla sub controlul administrativ al HTS.
În teorie, această regiune este protejată de o ofensivă militară de mare anvergură a regimului, ca urmare a unui acord semnalat în septembrie de către Rusia, aliatul guvernului, și de către rebelii sprijiniți de Turcia.
Dar acordul a picat deoarece HTS a preluat controlul deplin asupra regiunii în ianuarie, după ce i-a învins pe rebelii rivali, iar zona respectivă a fost bombardată din ce în ce mai mult.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: