Evenimentul Zilei > Justitie > 100.000 de euro daune morale băiețelului cu sindrom Down mutilate de câini la Checea
100.000 de euro daune morale băiețelului cu sindrom Down mutilate de câini la Checea

100.000 de euro daune morale băiețelului cu sindrom Down mutilate de câini la Checea

O şcoală din judeţul Timiş trebuie să achite 100.000 de euro, daune morale, unui copil cu sindrom Down care a fost mutilate fatal de câini. Instanța a decis să reprezentanții școlii sunt vinovați că nu au supravegheat copilul de grupa mică, care a plecat de unul singur de la grădiniță spre casă și a fost atacat de o haită de câini.

Incidentul a avut loc în urmă cu trei ani, la Checea, în județul Timiș.  Copilul lăsat nesupravegheat a plecat singur de la grădiniţă şi a ajuns în curtea unei ferme dezafectate, unde a fost atacat de o haită de câini. Câinii au smuls la propriu bucăți din trupul copilului, și numai o minune a făcut ca acesta să supraviețuiască.

Acum, unitatea de învăţământ din comuna timişeană Checea trebuie să achite 100.000 euro drept despăgubiri morale familiei.

Familia a dat în judecată unitatea de învăţământ şi pe educatoarea care nu l-a supravegheat pe copil. Procesul s-a finalizat în iulie, când Judecătoria Timișoara obliga pârâții la plata unor daune de 200.000 de euro. Educatoarea a depus contestaţie la Curtea de Apel Timişoara, iar zilele trecute aceasta s-a pronunţat irevocabil şi a dispus reducerea cuantumului daunelor morale la 100.000 euro.

Băiețelul cu sindrom Down este acum în clasa pregătitoare şi are urme de muşcături.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: