Cele mai multe cupluri acuză faptul că trecerea vremii afectează prestaţia din dormitor. Intervine monotonia, plictiseala şi rutina. Vestea bună este că toate astea se pot evita printr-o serie de „tactici” simple pe care ni le recomandă sexologii consultaţi de intimatemedicine.com.
1.    Daţi importanţă gesturilor mărunte
Dacă la începutul relaţiei voastre totul părea mult mai excitant, chiar dacă era vorba doar de săruturi pasionale şi atingeri tandre, fără a se ajunge întotdeauna până la sex, poate este timpul să daţi din nou atenţie acelor gesturi mărunte pe care puneaţi preţ la început.
2.    Renunţă la lenjeria intimă
Invită-ţi partenera la o cină romantică în oraş şi roagă-o să nu poarte lenjerie intimă. Secretul pe care îl vei şti doar tu va da un aer erotic întregii seri.
 
3.    Implică-te într-o aventură
Desigur tot cu partenera sau partenerul tău. Plecaţi pentru o zi în alt oraş decât cel în care locuiţi, faceţi o rezervare la hotel sub un nume fals şi prefaceţi-vă că aveţi aventura vieţii voastre. La început fiţi distanţi unul cu celălalt, purtaţi conversaţii prin care să vă curtaţi unul pe celălalt şi apoi lăsaţi lucrurile să evolueze treptat.
4.    Faceţi gălăgie
 
Cu siguranţă lucrurile se pot încinge mai tare ca de obicei dacă faceţi dragoste cu …”sonor”. Nu vă mai faceţi griji că vor afla toţi vecinii că faceţi sex, daţi frâu liber gemetelor.
 
5.    Abandonaţi-vă partenerului
Lăsaţi-vă în voia celuilalt. Este plăcut uneori să ai controlul total asupra partidei sau să te abandonezi dorinţelor partenerului sau partenerei. Un asemenea gest nu arată decât că ţineţi la celălalt şi că aveţi încredere.
6.    Faceţi cunoştinţă
 
Pretindeţi că abia ce v-aţi cunoscut. Faceţi cunoştinţă, flirtraţi unul cu celălalt şi abia după ce depuneţi suficient efort pentru a vă câştiga încrederea unul celuilalt, treceţi la fapte. Pentru a fi siguri că nu vă grăbiţi, întâlniţi-vă mai întâi într-un bar sau un parc din oraş pentru a petrece mai multă vreme povestind unul cu celălalt.
7.    Vorbiţi colorat în timpul sexului
Dacă aveţi curaj, spuneţi-vă lucruri pe care în viaţa de zi cu zi nu aţi avea curaj să le rostiţi. Chiar înainte de începerea actului sexual, puteţi începe să vă descrieţi ce aţi vrea să vă faceţi unul altuia. Toate astea vă vor încinge imaginaţia şi vă vor face să vă simţiţi de parcă aţi turna un film porno.
8.    O săptămână plină de sex
Propuneţi-vă o săptămână în care să nu treacă o zi fără să faceţi sex. Puteţi să vă propuneţi şi alte reguli, cum ar fi să nu folosiţi aceeaşi poziţie de două ori sau să faceţi dragoste de fiecare dată în alt loc din casă. Asta vă va pune cu adevărat imaginaţia la încercare.
 
9.    Jocuri erotice
 
Jucaţi orice fel de joc vă place doar că schimbaţi regulile cu unele cât mai erotice. Propuneţi pedepse cât mai incitante şi prelungiţi jocul cât mai mult înainte de a trece la fapte.
10.    Pregătiţi-vă intens
Hotărâţi o seară în care vreţi să faceţi sex şi pregătiţi-vă la fel cum o făceaţi la începutul relaţiei când urma să vă întâlniţi în oraş şi nu ştiaţi cum se va termina seara. Faptul că vă îngrijiţi mai mult va face să deveniţi irezistibil de atractivi pentru partener.
SURSĂ: Intimate Medicine