Fotbalul și sportul în general sunt printre domeniile afectate de pandemia coronavirusului. Nicăieri nu se mai învârte mingea, cu excepția unor țări ca Myanmar, Belarus sau Nicaragua. Industria „Sportului Rege” pierde audiență și bani, iar sezonul 2019 – 2020 este compromis. Europeanul din vară a fost amânat pentru anul viitor, așa că suporterii au fost debranșați total de la fotbal.

În această perioadă în care fiecare așteaptă o îmbunătățire a situației mondiale și încearcă să-și ocupe timpul cu activități cât mai plăcute, evz.ro vă propune o listă cu 10 partide de fotbal care au rămas în istorie. Nealterate de trecerea timpului, datorită scenariilor dramatice după care s-au desfășurat:

1.Italia – RFG 4-3 (Campionatul Mondial 1970)

Începem cu un clasic al Cupei Mondiale. Meciul considerat multă vreme a fi cel mai frumos din istoria acestui sport. În 1970, în semifinalele Cupei Mondiale din Mexic s-au întâlnit Italia și RFG. A fost o confruntare epică, decisă după 120 de minute, cu fotbaliștii deveniți niște salahori la capătul puterilor, pe o arșiță teribilă, la Ciudad de Mexico. Printre protagoniști îi veți regăsi pe Sandro Mazzola, Roberto Bonisenga, Luigi Riva, Sepp Maier, Gerd Muller sau Franz Beckenbauer.

2. RFG – Olanda 2-1 (Campionatul Mondial 1974)

Un joc de referință în istoria fotbalului, o confruntare între două mari echipe, care și-au disputat la Munchen trofeul Campionatului Mondial. Acțiunea a început din primul minut și i-a ținut cu sufletul la gură pe toți cei care au văzut meciul la acea vreme. Două școli remarcabile, cu Johan Cruyff, Arie Haan, Rob Rensenbrink, Franz Beckenbauer, Gerd Muller sau Paul Breitner în prim-plan.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE