Evenimentul Zilei > Social > 10 alimente simple care întăresc memoria. Specialiștii de la Harvard le-au testat
10 alimente simple care întăresc memoria. Specialiștii de la Harvard le-au testat

10 alimente simple care întăresc memoria. Specialiștii de la Harvard le-au testat

Scăderea sănătății creierului este probabil cea mai mare teamă a adulților în vârstă. Vestea bună este că puteți lua măsuri pentru a vă menține gândirea și memoria pentru mulți ani de acum încolo. O dietă sănătoasă, exerciții aerobice regulate și un somn adecvat sunt esențiale pentru a vă menține creierul sănătos.

Creierul este cel mai important și cel mai proeminent organ din corpul uman, deoarece are o relație puternică cu inima, hormonii și tensiunea arterială, astfel că folosește aproximativ 20% din caloriile din organism.

Cu toții am fost izolați de mulți membri ai familiei și de prieteni în timpul pandemiei, ceea ce a a avut efect asupra sănătății mintale în cazul multor persoane. Dacă v-ați amintit mai greu anumite lucruri s-au ați prelucrat mai greu informațiile, ar putea fi un efect secundar de izolare. Specialiștii vin însă cu vești bune. uneori, memoria ne joacă feste, însă acest lucru se poate remedia.

Organismul are nevoie de nutrienți de bază, cum ar fi acizii „omega-3”, antioxidanți, vitamine și alte minerale, care contribuie și la creșterea și îmbunătățirea performanțelor creierului uman. Iată 10 alimente sănătoase care ajută la întărirea memoriei:

1- Murele:

Conține o cantitate semnificativă de antioxidanți, care au efecte pozitive asupra creierului uman, cum ar fi îmbunătățirea comunicării între celulele creierului și reducerea riscului de boli neurologice legate de vârstă.

2- Avocado:

O sursă bună de grăsimi nesaturate, care stimulează funcțiile cerebrale, îmbunătățesc funcțiile cognitive și reduc riscul de declin cognitiv.

3- Peștele gras:

Somonul, tonul, sardinele și alte tipuri sunt o sursă excelentă de acizi grași omega-3. Acești acizi grași ajută la îmbunătățirea structurii celulelor cerebrale (neuronii).

4- Nuci:

Semințele sunt bogate în vitamina E și acizi grași omega-3, care protejează celulele creierului de stresul oxidativ, care indică un dezechilibru în sistemul de agenți oxidanți.

5- Broccoli:

O sursă bună de antioxidanți și de vitamina K, legată de îmbunătățirea memoriei în cazul persoanelor în vârstă, potrivit unui studiu din 2016.

6- Ouă:

Un aliment sănătos care conține o cantitate bună de vitamine B: cum ar fi vitamina B6, vitamina B12 și acid folic, care întârzie declinul cognitiv și previne contracția creierului.

7- Ciocolata neagră:

Conține flavonoide, antioxidanți și cofeină, care stimulează memoria și cresc concentrarea.

8- Cafeaua:

Are o cantitate abundentă de cofeină și antioxidanți, a căror importanță am discutat-o anterior.

9- Ceaiul verde:

O băutură importantă care îmbunătățește memoria, îmbunătățește performanța acesteia și crește vigilența și concentrarea.

10- Portocalele:

O sursă de vitamina C, care previne deteriorarea mentală și protejează celulele creierului.