Evenimentul Zilei > Justitie > ULTIMA ORĂ! Ce a decis șefa DNA. Decizie în privința familiei Cosma
ULTIMA ORĂ! Ce a decis șefa DNA. Decizie în privința familiei Cosma

ULTIMA ORĂ! Ce a decis șefa DNA. Decizie în privința familiei Cosma

Decizie de ultim moment a procurorului-șef interimar al DNA, Anca Jurma. Șeful DNA a dispus preluarea la Structura centrală a DNA a dosarelor întocmite de procurorii de la DNA Ploiești, Lucian Onea și Mircea Negulescu.

Dosarele vizate de șefa DNA sunt cele care îi privesc pe Andreea Cosma, Vlad Cosma și Mircea Cosma.

”Ca urmare a efectuării controlului dispus la Serviciul Teritorial Ploiești, au fost identificate dosarele penale în care procurorii din cadrul Serviciului desfășoară activitatea de urmărire penală în cauze care privesc, indiferent de calitatea lor procesuală, pe Vlad Cosma, Andreea Cosma și Mircea Cosma.

Cu referire la aceste dosare, în contextul punerii în mișcare a urmăririi penale și al dispunerii măsurii controlului judiciar, de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, față de fostul șef al Serviciului Teritorial Ploiești, procurorul Onea Lucian Gabriel, și pentru a nu exista suspiciuni cu privire la imparțialitatea procurorilor care efectuează urmărirea penală în dosarele respective, procurorul șef al DNA Anca Jurma a dispus preluarea de către Structura centrală a acestor dosare.

Dosarele preluate urmează a fi repartizate procurorilor în vederea soluționării.”, arată un comunicat al DNA.