Urări de tip macho în VERSURI. Mesajul lui Putin pentru femeile din Rusia a fost EXAGERAT
Editura Evenimentul si Capital

Urări de tip macho în VERSURI. Mesajul lui Putin pentru femeile din Rusia a fost EXAGERAT

Autor: | | 2 Comentarii | 711 Vizualizari

Urările preşedintelui rus Putin pentru femei, de 8 Martie, nu sună ca cel mai bun auspiciu pentru un viitor al egalităţii dintre sexe. Preşedintele a citat versuri ale poetului sovietic Andrei Dementiev: Doar voi, dragile noastre femei, sunteţi capabile să creaţi o climă de înţelegere la muncă şi acasă, de a duce greul problemelor cotidiene, de a avea grijă de casă şi copii şi de a fi un exemplu moral de urmat, a spus el în mesajul transmis de Tv federală Rossia-24.

Putin a lăudat apoi mamele cu familii numeroase şi pe acelea care au adoptat copii orfani. ''Ştim că imina unei femei este mai fidelă, că iertarea sa este cea mai emoţionantă şi că iubirea maternă este realmente infinită'', a adăugat el, urând tuturor ''iubire şi fericire''. ''Ştiu că toate femeile sunt frumoase'', a completat el citând tot pe Dementiev.

Condiţia femeii din Rusia

Ziua internaţională a Femeii, în Rusia este sărbătoare oficială, iar şcolile şi birourile sunt închise. Şi totuşi, văzând condiţia femeilor din Rusia, n-ar fi prea multe de sărbătorit. Rusia modernă are probleme serioase în relaţiile dintre sexe: violenţă domestică, hărţuiri sexuale, propuneri de interzicere a avortului sau de a-l face mai greu accesibil.

Anul trecut preşedintele semna aşa-zisa ''Lege a palmei'': dezincriminarea unor forme de violenţă domestică, dacă sunt comise de rude apropiate sau săvârşite pentru prima oară. În baza noii legi, sunt clasificate ca chestiuni administrative, nu infracţiuni, bătăile părinţilor aplicate copiilor, ale soţilor nevestelor, dacă au provocat ''doar'' durere şi nu probleme fizice sau răni. O graniţă greu de definit, de probat, mai ales de luat în seamă o reclamaţie din partea vicitmei.

Ca şi în tot restul lumii, în Rusia, media salariilor femeilor este mai mică decât a bărbaţilor care desfăşoară o muncă asemănătoare, apoi trebuie spus că un număr de 456 de meserii sunt interzise femeilor. Potrivit Global Gender Gap Report al World Economic Forum, relativ la 2017, Rusia e pe locul 71 din 144 de ţări.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate