'Eu ştiu sigur că domnul Tăriceanu a fost invitat de către secretarul general, domnul Rareş Mănescu, la şedinţă. Ne-a şi spus acest lucru că a fost invitat oficial. Mai mult nu ştiu să vă spun, nu cunosc procedurile. Vă garantez, însă, că la PSD, dacă invităm pe cineva, nu-l dăm afară. E o chestie de bun-simţ, apropo de 'Revoluţia bunului-simţ'', a declarat Victor Ponta, întrebat cum comentează faptul că liberalii i-au reproşat lui Tăriceanu faptul că vine la şedinţele PNL cu voie de la USD.

Despre o eventuală înscriere a lui Daniel Chiţoiu în PSD, în condiţiile în care actualul liberal ar urma să fie exclus din PNL, Ponta a spus: 'Nu cred. Şi pe el îl exclud?'.

În ceea ce priveşte o înscriere a fostului ministru Radu Stroe în PSD, Victor Ponta a afirmat: 'Am spus că da' şi a adăugat zâmbind că, 'la un moment dat, o să se excludă atât de tare, încât o să rămână doar câţiva'.

Liderul PSD a respins ipoteza că PSD vizează 'bucăţi din PNL', dar a punctat, pe de altă parte, că este interesat de colaborarea cu parlamentarii plecaţi din formaţiunea liberală în vederea păstrării 'unor majorităţi stabile pentru proiecte importante'.

Renegocierea refacerii USL va fi decisă de liberalii care se vor prezenta la preconizatul congres extraordinar al formaţiunii, consideră Ponta.

'Aşteptăm să vedem dacă la Congresul PNL va fi aleasă o conducere pro-USL şi anti-Băsescu sau pro-Băsescu. Cu o conducere pro-Băsescu sigur că nu avem ce să colaborăm, cu o conducere anti-Băsescu şi pro-USL evident că vom colabora', a mai declarat Ponta.