Previziuni: Se lansează alternativa politică de tip securistic USR plus PLUS

Previziuni: Se lansează alternativa politică de tip securistic USR plus PLUS

Fostul adjunct al SRI, Florian Coldea, se lansează în politică. Consultantul politic Cozmin Gușă a prezentat scenariul potrivit căruia două formațiuni, PLUS și USR, fac jocul lui Coldea în încercarea de a-i crea probleme lui Klaus Iohannis și liberalilor, care susțin candidatura președintelui pentru un nou mandat.

„Florian Coldea se va lansa în politică de ziua lui Ceauşescu, pe 26 ianuarie. În acel moment, partidul lui Cioloş, PLUS, care este asistat de Coldea, va avea o întâlnire politică naţională în acelaşi timp cu USR-ul, care a fost moşit de Coldea, şi vor lua decizia să acţioneze împreună, ca să creeze pe partea dreaptă o alternativă politică de tip securistic la PNL”, a declarat Cozmin Gușă, duminică seara, la România TV. Acesta nu crede că Cioloș va candida la președinție, dar acest joc va complica mult candidatura lui Klaus Iohannis. Analistul spune că fostul nr. 2 din SRI face asta doar din răzbunare. Pe de altă parte, surse din USR susţin că jumătate dintre membrii formaţiunii sunt împotriva unei alianţe cu PLUS.

 

Florian Coldea, din aceeaşi categorie cu Codrin Ştefănescu

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu ştiu dacă Cioloş va fi candidatul acestei alternative la preşedinţia României. Mai degrabă, nu. La europarlamentare vor marşa împreună, tocmai ca să le facă probleme lui Iohannis şi PNLului, care nici nu face nimic ca să reziste tăvălugului.

De ce face Coldea asta? Pentru că poate, e din aceeaşi categorie cu Codrin Ştefănescu. Şi pentru că el consideră că, având merite în câştigarea preşedinţiei lui Iohannis în 2014, nu trebuia să fie dat afară niciodată. Şi măcar atât, dacă nu mai mult, ar fi meritul lui Sebastian Ghiţă, de care se tot discută, fără ale cărui dezvăluiri, Coldea n-ar fi plecat din funcţia de prim-adjunct SRI”, a explicat Gușă.

Mai mult, „prin contribuția unor ofiţeri superiori, printre care şi Coldea”, se va încerca și construirea unei alternative la PSD, tot pe același mecanism, spune analistul.

„Faptul că forţa lui Dragnea e diminuată nu e rău, dar depinde cine diminuează această forţă. Dacă e diminuată de oamenii care n-au servit niciodată interesul naţional, atunci e grav”, susține Cozmin Gușă.

Acesta a explicat că îl studiază pe Cioloş cu atenţie de când a apărut în primplanul vieţii politice naţionale și că nu ar fi fost neapărat rău că este produsul serviciilor secrete care „sunt un lucru bun, dacă îşi respectă dezideratul de a-şi servi patria”. „Securismul e un lucru reprobabil. Faptul că în vecinătatea lui Cioloş sunt acest gen de oameni de afaceri, neo-agenţi ai securismului în România sau alţi oameni din zona politică este o banalitate”, a conchis Gușă.