'PP-DD formează cu PDL şi PNL majoritatea necesară pentru ca programul nostru să decurgă în mod coerent şi corect. (…) Rămânem colegi, avem o menire dată de alegători, locuitorii judeţului Hunedoara, pentru a-i face să se simtă mai bine în fiecare zi. Acesta este gândul noului partid de dreapta. Ne dorim să contribuim, printr-un program de dreapta, la dezvoltarea economică a României', a afirmat Moloţ.

Preşedintele CJ Hunedoara a mai spus că în ceea ce priveşte schimbarea din funcţie a vicepreşedintelui Ioan Rus (PSD), nu a fost stabilită încă persoana care ar urma să-i succeadă acestuia pe post. El a precizat că în discuţiile avute în calitate de preşedinte al PNL cu liderul PDL Hunedoara nu s-a avut în vedere o anumită persoană, precizând însă că acest aspect se va lămuri până la viitoarea şedinţă a CJ Hunedoara.

'Regret că n-am putut să-i spun şi să mă privesc în ochi cu domnia sa şi că a aflat din presă. Sunt convins că în momentul în care ne vom întâlni, vom lămuri lucrurile şi vom fi, în continuare, prieteni, aşa cum am fost şi până acum. Fiindcă, dacă vă aduceţi aminte, în 2008 am făcut alianţa cu PSD datorită domnului Rus. (…) Nu mă întrebaţi cine va fi noul vicepreşedinte. Nu am discutat acest lucru, nu am discutat persoane. Am discutat ideea de creare a unui partid mare, prin fuziunea celor două partide (PNL şi PDL, n.r.). Sigur, în următoarea etapă, până la viitoarea şedinţă (a CJ Hunedoara, n.r.), vom avea rezolvată şi această problemă', a conchis preşedintele CJ Hunedoara.

Filialele judeţene PNL şi PDL Hunedoara au decis joi să fuzioneze în vederea formării unui partid puternic de dreapta. Conform programului anunţat de către cei doi lideri de filiale judeţene, PDL Hunedoara va avea vineri o şedinţă cu membrii Biroului Permanent Judeţean, în care vor fi prezentate obiectivele fuziunii dintre cele două partide. O întâlnire similară vor avea şi liberalii, în cursul zilei de luni, 2 iunie.

De la mijlocul săptămânii viitoare, cele două organizaţii vor acţiona ca una singură, deciziile urmând să fie luate în comun de către structurile judeţene de conducere. De joia viitoare vor avea loc şi discuţii cu alte partide de dreapta din judeţul Hunedoara care doresc să fie cooptate în acest proiect.