Editura Evenimentul si Capital

Dispozitivul de „ȘOCAT” PEȘTII. Polițiștii Gărzii de Coastă au capturat „MOMEALA ELECTRICĂ” folosită de braconieri pe Dunăre| GALERIE FOTO

14-04/dispozitiv-electric-pescui-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 1170 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au aprins trei cetăţeni români care desfăşurau activităţi ilegale de pescuit pe fluviul Dunărea,iar alţi trei care transportau pe raza judeţului Tulcea, cu o ambarcaţiune şi un atelaj hipo, cantitatea de 275 kilograme peşte din specii diferite fără documente legale. Doi dintre braconieri au fost surprinşi în timp ce montau un dispozitiv electric improvizat pe fluviul Dunărea, în apropierea localităţii Cernavodă.

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au acţionat, ieri,în jurul orei 05.30, în zona de competenţă, în baza unei informaţii și au oprit pentru control o ambarcaţiune din fibră de sticlă cu motor, ,în care se aflau două persoane de sex masculin.

În urma controlului a fost descoperit în ambarcaţiune un dispozitiv electric improvizat, pe care cei doi bărbaţi, M.G. de 24 ani şi G.N.D. de 20 ani, se pregăteau să-l folosească la pescuit, alături de trei plase trifilare şi una monofilament, în lungime de 126 metri.

În barca braconierilor domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa au mai fost descoperite un acumulator auto de 12 V, un proiector, o lanternă şi un minciog, precum şi cantitatea de 8,5 kilograme peşte.

Sute de kilograme de pește capturate ilegal

În aceeaşi zi, în jurul orei 07.10, în zona de competenţă a S.P.F. Cernavodă a mai fost verificată o barcă pescărească în care se afla F.I. de 43 ani, domiciliat în judeţul Vaslui, care pescuia cu două plase tip comercial, în lungime de 60 metri, fără a deţine licenţă.

Tot ieri, în jurul orei 09.15, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea i-au depistat, pe raza localităţii Baia, pe P.A. în vârstă de 34 de ani şi M.I. în vârstă de 31 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa, în timp ce transportau cu un atelaj hipo mai multe plase monofilament cu captură de peşte.

În urma verificărilor au fost descoperite 19 plase monofilament în lungime de 1.472 m şi 160 kilograme de peşte din specia caras.

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 15.00, poliţiştii de frontieră tulceni au oprit pentru control, pe braţul Sfântu Gheorghe, o ambarcaţiune cu motor condusă de C.V., în vârstă de 27 de ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea.

În urma verificării ambarcaţiunii, a fost găsită cantitatea de 115 kilograme de peşte din specia scrumbie, care nu a putut fi justificată cu documente legale.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cele 25 plase de pescuit în lungime de 1.658 metri, precum şi bunurile folosite la săvârşirea infracţiunilor, iar cantitatea de 283,5 kilograme peşte a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale.

Cercetați pentru „distrugerea resurselor acvatice”

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „lipsa licenţei de pescuit comercial”, „deţinere şi utilizare a plaselor de pescuit tip monofilament”, „folosirea de către persoane neautorizare a uneltelor de pescuit comercial”, „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştelui şi al altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie”, „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale” şi „pescuitul electric, deţinerea aparatelor şi dispozitivelor care distrig resursele acvatice vii prin curentare sau alectrocutare”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 şi 65 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

De asta s-a pensionat Augustin Lazar! Ce pensie are. Suma e COLOSALA

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI