"Variantele sunt foarte simple, pentru că iarăşi fac apel la Statut. Ai un număr de prim-vicepreşedinţi, că nu degeaba sunt prim-vicepreşedinţi, la care trebuie să te raportezi în momentul în care iei o astfel de decizie. Prin urmare, cel care va fi copreşedinte va fi din rândul foştilor prim-vicepreşedinţi ai PDL", a afirmat Trăilă, la sediul PNL.

Ea a arătat că în PNL nu există o dispută, ci o dezbatere firească în contextul dat de demisia lui Vasile Blaga din funcţia de copreşedinte al formaţiunii.

"Avem un articol foarte clar în Statut, este articolul 160, s-a tot vehiculat zilele acestea. Trebuie să existe un copreşedinte. În urma fuziunii au existat nişte dispoziţii tranzitorii, o conducere bicefală, ea a rămas doar la nivel naţional şi aici trebuie precizat că în teritoriu există această conducere unică la nivel de judeţe, prin urmare mâine (sâmbătă – n.r.) se va decide pe de o parte un reprezentant al fostului PDL ca şi copreşedinte în virtutea acestui articol, la ora 15,00 este şedinţa, ulterior la ora 18,00 fiind confirmată într-o şedinţă a Biroului Politic Naţional al PNL", a susţinut secretarul executiv al PNL, potrivit Agerpres.

Cristina Trăilă a subliniat că ar trebui modificat Statutul PNL pentru a exista funcţia de preşedinte unic la nivel naţional.

"Nu este o problemă să ai un preşedinte unic, chiar este indicat în unele situaţii, dar noi avem un statut pe care trebuie să îl respectăm. O astfel de situaţie ar putea interveni în ipoteza modificării Statutului, ori timpul nu ne permite aşa ceva, nu voinţa politică, ci este o chestiune de timp şi organizare pentru că o modificare de Statut presupune o înregistrare la tribunal cu căile accesorii de rigoare, care ne-ar prinde în plină campanie electorală şi cred că partidul ar trebui să se gândească în primul rând la aceste alegeri din 11 decembrie şi mai puţin la orgolii sau la alte lucruri", a spus secretarul executiv al liberalilor.

Prim-vicepreşedinţii PDL sunt: Adriana Săftoiu, Anca Boagiu, Cătălin Predoiu, Gheorghe Flutur.

 

 

Te-ar putea interesa și: