Editura Evenimentul si Capital

Ziua Brâncuși, sărbătoare națională. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea!

19 februarie, zi națională - ZIUA BRÂNCUȘI
Autor: | | 1 Comentarii | 2983 Vizualizari

Președintele Klaus Iohannis a promulgat vineri, 27 noiembrie a.c., legea prin care data de 19 februarie este declarată Ziua Brâncuși ca sărbătoare națională.

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat, în decursul zilei de astăzi, legea prin care data de 19 februarie este declarată Ziua Brâncuși ca sărbătoare națională, anunță Agerpres. 

Cu această ocazie, autoritățile administrației publice centrale și locale pot organiza sau sprijini logistic și material manifestări cultural-artistice.

Amintim că, Senatul a respins pe data de 16 iunie proiectul de lege pentru declararea zilei de 19 februarie - Ziua Brancuși ca sărbătoare națională, cu 26 de voturi „împotrivă", 29 de voturi „pentru" și 16 abțineri. Proiectul de lege avea un singur articol, care prevede ca ziua de 19 februarie - Ziua Brâncuși - se declara sărbătoare națională legală lucrătoare. Pe de altă parte, atunci, senatorii au fost de acord ca pe data 13 noiembrie să fie sărbătorită în România Ziua Limbii Maghiare. Președintele Iohannis a semnat și decretele pentru supunerea spre adoptare Parlamentului a aderării României la Convenția internațională de la Nairobi privind îndepărtarea epavelor, adoptată la Nairobi la 18 mai 2007, și pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a Convenției între România și Republica Italiană pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit și prevenirea evaziunii fiscale și a Protocolului adițional la convenție, semnate la Riga, la 25 aprilie 2015, a Acordului privind participarea Republicii Croația la Spațiul Economic European, semnat de către Uniunea Europeană, Islanda, Lichteinstein, Regatul Norvegiei și Republica Croația, la 11 aprilie 2014, la Bruxelles și de către România, la 12 noiembrie 2014, la Bruxelles, a Convenției între România și Republica Bulgaria pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Craiova, la 24 aprilie 2015 și a Convenției între România și Regatul Norvegiei pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Oslo, la 27 aprilie 2015.
Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate