Editura Evenimentul si Capital

Ziarişti, blocaţi să intre în propriul sediu

Autor: | | 0 Comentarii | 458 Vizualizari

Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR) anunţă că nu îşi poate desfăşura şedintele în propriul sediu din cauza unor persoane care au înfiinţat o structură paralelă de conducere, care însă nu este recunoscută de instanţele româneşti. În data de 8 septembrie anul acesta adunarea generală a membrilor UZPR l-a ales în funcţia de preşedinte pe Doru Diun Glăvan, dar acesta nu poate intra în sediul asociaţiei nici acum.

Conducerea UZPR a anunţat astăzi printr-un comunicat de presă că nu îşi poate ţine şedintele în propriul sediu nici acum, la aproape două luni de la alegerile interne şi la aproape o lună de când judecătoria Sector 1 le-a validat.

“Astăzi, 25 octombrie 2017, membrii Consiliului Director ai Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, statutar aleși la Adunarea Generală Extraordinară din 8 septembrie  și validați de către Judecătoria Sectorului1 București pronunțată la 28 septembrie, împreună cu președintele Doru Dinu Glăvan, s-au prezentat la sediul uniunii unde urma să se țină ședința respectivului organ de conducere. Întrucât sediul UZPR este în continuare blocat datorită acțiunilor destabilizatoare, nestatutare și  ilegale ale unui autoproclamat Consiliu Director, coordonat de Adrian Rosentzweig, Ion Petrescu și Iofciu Ion, Consiliul Director al UZPR s-a adresat, în scris, acestora, cerându-le ca până astăzi, 25 octombrie, la ora 10.30 să transmită cheile și logistica de bună funcționare a sediului. De asemenea, s-a cerut  grupului destabilizator să evite orice acțiune de natură să obstrucționeze detensionarea situației și care ar putea aduce noi și grave prejudicii prestigiului UZPR și nobilei noastre profesiuni.

Din păcate, și această solicitare a Consiliului Director al UZPR transmisă, în termeni civilizați și cu bună credință, grupului care, uzând de proceduri nestatutare și ilegale, a confiscat sediul uniunii, a fost ignorată. La data și la ora mai sus menționate, cheile și logistica nu au fost predate persoanelor abilitate să le preia, accesul în sediu era blocat, iar orice încercare de a discuta cu persoanele care ocupă abuziv locația nu a avut rezultatul așteptat. Pentru corecta informare a opiniei publice, facem precizarea că este pentru a doua oară în decurs de o lună, când același grup destabilizator sfidează cererea pe deplin îndreptățită venită din partea Consiliului Director al UZPR, după ce, pe 4 octombrie ședința organismului statutar ales al uniunii nu s-a putut ține din aceleași motive. În acest fel, Consiliul Director, celelalte organisme statutar alese ale UZPR se află în situația de a nu-și putea desfășura în condiții normale activitatea curentă”, scrie în comunicatul UZPR

Ziariştii pensionari nu îşi pot primi indemnizaţiile din cauza blocajului

Conform conducerii asociaţiei, cei mai afectaţi sunt ziariştii pensionari, care nu îşi mai pot primi indemnizaţiile din cauza acestui blocaj. “Acest fapt îi afectează, în mod deosebit, pe ziariștii pensionari care îndeplinesc condițiile pentru a primi indemnizația de membru al acestei uniuni  de creație, recunoscută ca persoană juridică de utilitate publică și pe colegii noștri de breaslă care doresc să devină membri ai uniunii. Având în vedere situația creată, Consiliul Director al UZPR adresează colegilor din presa scrisă și audiovizuală, apelul de a susține și promova eforturile pe care uniunea noastră le întreprinde, numai și numai în spiritul și în litera legii, pentru a se pune capăt acestui impas pentru care întreaga responsabilitate juridică, morală și civică revine celor care au organizat puciul destabilizator care nu urmărește decât dezbinarea și înregimentarea obștii ziariștilor”, scrie în încheierea comunicatului reprezentanţii legali ai ziariştilor.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate