Editura Evenimentul si Capital

Zeus și Europa veneau din Atlantida. Noi așteptăm lumina, dar iată întunericul! Gemenii au nevoie de ajutor, Balanțele au intuiție

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 4028 Vizualizari

În ”Kalendar” după sărbătorirea vânătorilor, a războinicilor, a cailor, după „Paştele Cailor” și ”Paștele Blajinilor”, iată o nouă sărbătoare, pe 25 aprilie, “Marcu’ Boilor”.

Pe 25 aprilie s-au născut: Oliver Cromwell, Giugliemo Marconi, Ella Fitzgerald, AL Pacino, Vladimir Jirinovsky, Bjorn Ulvaeus (ABBA), Lia Manoliu.

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Ap. şi Ev. Marcu și Vasile din Poiana Mărului.

HOROSCOP Dar oare de ce aveau strămoşii noştri, de exemplu, dacii, atâtea sărbători, ţinute cu străşnicie, în care nu se lucra? Simplu, ei nu aveau concediu plătit! Zilele de odihnă erau repartizate corect şi natural, ţinând seama de ritmurile agricole şi pastorale. Dacă nu era de lucru, atunci era sărbătoare! Nu erau mai puţine zile de odihnă decât acordă capitalismul multilateral victorios, ba chiar mai multe. Dar, în prezent s-a făcut o afacere şi din concediul tău, de exemplu! Cineva îţi ia banii, repede-repede! Ia gândeşte-te!

Dacă ieri se spune că a fost Ziua Calului, numită de mulţi Paştele Cailor (dar e şi pe 2 februarie) ei bine, astăzi este Ziua Boului. Poate unde este Zodia Taurului. Poate unde Taurul cu multele sale variante, zimbrul, bivolul, chiar şi... boul cel muncitor, este un animal foarte puternic. Poate unde este primăvară, chiar dacă vremea este capricioasă.

Jocurile Taurului erau larg răspândite în Europa antică. Tineri şi mai ales tinere săreau acrobatic, în salt mortal, peste un taur sacru, alb, care ataca. Taurul este zodia lui Venus (Afrodita), iar jocurile taurului făceau parte din Misterele Afroditei. S-au păstrat mult timp în Creta. Iar în Vestul Europei s-au transformat în coridă.

Era, în antichitate, victoria agilităţii şi inteligenţei omeneşti asupra forţei brute, animalice. Corida nu mi-a plăcut niciodată, poate unde toreadorul avea sabie. O degenerare stupidă, vulgară și crudă. În antichitate tinerii aveau doar agilitatea lor şi inteligenţa superioară. Scopul nu era uciderea taurului, ci învingerea lui!

Taurul alb este prezent pe stema UE. Este mitul vechi, antic grecesc, despre Zeus, transformat într-un taur alb, care trece împreună cu frumoasa Europa apa Mediteranei, a Mării Egee şi ajunge într-un continent necunoscut. Continentul primeşte numele de Europa.

Dar de unde veneau Zeus şi Europa? Nu cumva din... Atlantida? Din ce în ce, sunt mai favorabil, ideii, împărtăşită de mulţi savanţi, că Atlantida a fost civilizaţia minoică, „scufundată într-o singură noapte”. În sensul că, Platon, în dialogurile sale, s-a referit la DOUĂ Atlantide, legende păstrate în tradiție și amestecate. De dinainte de Pyrrha. O Atlantidă atlantică, aflată dincolo de Coloanele lui Hercule și Atlantida din marea grecilor, din Marea Egee, civilizația minoică.

În magistrala carte a lui N.A. Kun, ”Legendele și miturile Greciei Antice”, apărută în anul 1958 în limba română la Editura Științifică într-o ediție de lux, legată frumos, pagini de hârtie cretată, tipar înalt și grafică de excepție, la paginile 119 și 120 se află legenda Europei. În această versiune Europa este fiica regelui Agenor al Sidonului, în Fenicia. Iar Zeus-Taurul nu o duce în... Europa, ci în insula Creta. Mie imi place mai mult prima variantă, este mai veche, cu siguranță, are un aer de început de eră și de operațiune de salvare.

Dar timpul a trecut și a venit epoca creștinilor. De acea nu este întâmplător că astăzi pomenim pe Apostolul şi Evanghelistul Marcu, dar care are ca simbol Leul. Taurul este simbolul lui Luca, aşa cum Matei este Îngerul şi Ioan, Vulturul. Cele patru portaluri de energie ale zodiacului!

Dragi lupi, padawani și hobbiți de mult nu v-am mai făcut părtași de ceea ce primesc de la UE. De fapt am trecut printr-o perioadă în care nu am mai deschis curierul, mi se părea inutil deoarece: ”Noi aşteptăm lumina, dar iată întunericul Isaia 59:9. În pustnicia mea converg multe informații adevărate. Trimise de unul și de altul ca să scape de ele, de încărcătura lor negativă. Eu le iau și le citesc și încerc să transform fierea în miere. Pentru asta există pe lume cei ca mine. Dar iată câteva știri de la UE, nu le găsiți în altă parte:

Grupul TF1 îşi ameninţă distribuitorii cu tăierea semnalului, mai întâi pe interfaţa web pentru computere şi telefoane mobile, apoi, din vară, pentru emisia TV. În vizor se află canalele Orange, SFR şi Canal care comercializează prin serviciile lor de telecomunicaţii, de cablu sau de satelit pachete audiovizuale.Potrivit unor informaţii din presă, filiala Bouygues şi-a notificat operatorii că nu vor mai primi semnal pentru canalele lor gratuite(TF1,TMC,NT1,HD1, LCI) pe interfaţa web dacă nu plătesc pentru conţinuturile respective. Tăierea semnalului este posibilă din 30 aprilie, adică exact între cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale. Încă din vara trecută, filiala Bouygues ameninţase cu tăierea semnalului la decodoare şi media-boxuri pentru unii operatori. De astă dată, este vorba chiar despre televiziune, cu piaţa sa foarte mare de distribuitori. Solicitările de plată pentru conţinuturile difuzate au început încă de anul trecut, dar nu s-a întâmplat nimic, deoarece ideea de gratuitate nu se împacă deloc cu noile cerinţe.”Modelul actual este echilibrat, spune Orange, operatorii telecom difuzează gratuit către clienţi programele TF1, expunere ce aduce bani.Operatorii suportă singuri costurile distribuţiei fără a cere contribuţia din partea editorilor”. La rândul său, TF1 nu prea are spaţiu de negociere, pentru că nu se poate dispensa de 50% dintre gospodăriile care îl recepţionează prin mediabox. Operatorii sunt şi ei distribuitori de publicitate şi pot să renunţe la bugetul investit pe TF1 şi celelalte canale, mai spune Orange. În ce o priveşte, TF1 a început negocierile pretinzând 100 de milioane de euro. Justificare ar fi că, din moment ce operatorii plătesc milioane de euro pentru drepturile sportive, ar trebui să plătească şi câteva zeci de milioane de euro pentru canalele TV cu audienţă considerabilă. Mai exact, TF1 consideră că ar fi foarte just ca operatorii de telecomunicaţii să participe la remunerarea creaţiei franceze, aşa cum se întâmplă în mai multe ţări europene cum sunt Germania, Belgia, Spania, Portugalia şi Polonia. Pe de altă parte, TF1 vrea să nu mai fie dependentă de veniturile din publicitate devenite nesigure în ultimii ani. În aşteptarea unui răspuns pozitiv, contractele au fost prelungite doar pentru câteva luni. SFR şi Canal vor fi însă primele cu semnalul tăiat pentru oferta lor digitală în absenţa unui răspuns pozitiv. Mai multe la https://www.lesechos.fr/tech-medias/medias/0211966332834-tf1-lance-un-ultimatum-aux-telcos-pour-se-faire-payer-2079338.php#76P3tk0s366JvaX1.99

Și, o știre din cultură:

Ziua mondială a cărții și a drepturilor de autor s-a celebrat, ca în fiecare an, pe 23 aprilie, data comemorării morții lui William Shakespeare și a lui Miguel de Cervantès. Edituri, biblioteci, librării, institute culturale și asociații ale autorilor se mobilizează în lumea întreagă pentru a promova cu această ocazie lectura, industria editorială și protejarea proprietății intelectuale. Anul acesta, ziua a fost consacrată persoanelor nevăzătoare sau care suferă de deficiențe de vedere. Uniunea mondială a nevăzătorilor a anunțat cu această ocazie că doar 10% din cărțile publicate în lume sunt tipărite într-un format accesibil pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Pentru a discuta despre multiplele aspecte legate de această realitate, UNESCO a organizat la Paris, luni, 24 aprilie, o conferință cu tema Accesibilitatea - o provocare pentru editori. 23 aprilie a marcat, de asemenea, începutul mandatului orașului Conakry, capitala Guineei, în calitate de Capitală mondială a cărții în 2017. Orașul african a fost ales de către UNESCO pentru diversitatea programelor municipalității care încurajează implicarea comunitară, punând accent pe tineri și alfabetizare si alocând sume foarte importante în acest scop. În acest mod, UNESCO a celebrat luni, nu numai orașul Conakry și eforturile sale, dar și întregul continent african pentru a promova literatura acestuia. Mai multe edituri importante au fost prezente: À dos d’âne, Éditions Dagan, L’Harmattan Guinée, Éditions Nubia, Michel Lafon Éditions, Présences Africaines și Librairie‑Galerie Congo.

Mai multe la http://fr.unesco.org/news/celebration-journee-mondiale-du-livre-du-droit-auteur-2017

Dragi lupi, padawani și hobbiți am ajuns la un confortabil număr de trei sute de emailuri, primite zilnic, de la domniile voastre. Dar vă rog să-mi scrieți, în continuare, la dom.profesor@gmail.com. Pentru mine este un exercițiu absolut necesar, ca să văd cu ochii măriți de uimire și teamă diferența formidabilă dintre ceea ce doriți, de fapt, de la viață, domniile voastre și ceea ce se petrece în REALITATE în lume, încotro merge ea. Din nefericire, sunteți mințiți și înșelați tot timpul. Un nepot, care lucrează în State, la o agenție oarecare, mi-a spus că 95% din știri sunt false, sau nu contează. Uitați-vă cum este terfelit, degeaba, săracul Ilie Năstase de presa internațională. Mâine o să vă spun ce și cum, în noaptea asta primesc clipurile video de la fața locului, din patru unghiuri, camerele de supraveghere, care, cu siguranță, o să-mi confirme bănuiala, ce zic eu, certitudinea. Mă mir cum de nu s-a prins CTP și el este un jucător foarte bun de tenis. Dar, în lume, sunt departamente speciale care colporteză ”fake news” sau lansează ”mode” ciudate, făcute să distragă atenția. De la ce?

Aștept un răspuns de la domniile voastre la, repet, dom.profesor@gmail.com. Haideți, nu fiți leneși, la cinci sute de emailuri zilnic nu vă mai invit să-mi scrieți! Și după cum știți, primii veniți, primii serviți, moda asta cu scrisul pe email nu o să dureze o veșnicie! Haide să vedem ce o să aducă mâine pisica, doar este, în definitiv, o altă zi!

* * *

HOROSCOP

BERBEC Eternul Uranus din zodie îți induce impulsuri ciudate, revoluționare. Financiare, sau sentimentale pentru că acest gen de probleme sunt „la modă”. Primeşti o factură, sau o veste neașteptată! Nu intra în discuţii asupra patrimoniului comun, sau a unor proprietăţi pe care le împarţi cu alţii. Ascensiunea ta din ultimul timp şi ultimile mişcări profitabile atrag invidii şi bârfe. Este şi o zi cînd se pot petrece evenimente neplăcute în sfera familiei şi a prietenilor, care sunt malefic aspectate. Afacerile sunt moderat aspectate, mai curînd spre bine, sănătatea la fel. Domeniul dragostei şi al relaţiilor sociale nu este aspectat, deschizînd cutia Pandorei, a neprevăzutului!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate