Foşti POLIȚIȘTI și POMPIERI, arestați pentru FRAUDĂ legată de atentatele din 11 septembrie

Foşti POLIȚIȘTI și POMPIERI, arestați pentru FRAUDĂ legată de atentatele din 11 septembrie

Zeci de foști angajați ai serviciilor de urgență din SUA au fost arestați în cursul unei anchete care implică beneficii ilegale pentru dizabilitate, au anunțat autoritățile de la New York, citate de BBC.

Procurorii spun că 72 de ofițeri de poliție, 8 pompieri și 5 ofițeri de corecție se află printre cei arestați. Unii dintre aceștia au solicitat, în mod fals, condiții speciale oferite celor rămași cu dizabilități după atacurile de la 11 septembrie 2001. „Impertinența acestora este șocantă”, a declarat procurorul districtului Manhattan, Cyrus Vance.

„Mulți participanți au construit probe false, în mod cinic, susținând că suferă de afecțiuni psihice în urma evenimentelor din 11 septembrie, dezonorându-i pe cei care au răspuns prompt atunci, pentru a acorda ajutor în urma atentatelor, și și-au făcut datoria, cu prețul vieții sau al sănătății lor”, a precizat el.

Patru bărbați, printre care un polițist pensionat și un consultant pe probleme de dizabilitate pentru sindicatul detectivilor din New York, au apăruit în instanță, ieri, fiind acuzați de furt. Bărbații sunt, se pare, organizatorii întregii operațiuni de fraudă și au fost eliberați pe cauțiune, pentru o sumă de până la 1 milion de dolari. Ei i-ar fi învățat pe foștii angajați ai serviciilor de urgență cum să simuleze afecțiuni psihice și să pice la testele de memorie, pentru a primi astfel de beneficii, primind zeci de mii de dolari mită. Un ofițer de poliție pensionat le-a spus doctorilor că suferă de atacuri de panică și că nu poate ieși din casă, dar apoi a postat pe rețelele de socializare o fotografie cu el pe un jet ski.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un alt polițist pensionat a primit pensie pentru dizabilitate pentru o rană la gât și apoi și-a deschis un studio de arte marțiale. Iar un al treilea, care spunea că este incapabil de interacțiune socială, a fost prins când vindea alimente la un festival din oraș.