WhatsApp va integra APELURI GRATUITE

WhatsApp va integra APELURI GRATUITE

Fondatorul serviciului de mesagerie instantanee WhatsApp, a cărui achiziţie de către Facebook a fost anunţată săptămâna trecută, pentru 19 miliarde de dolari, a dezvăluit, luni, că această aplicaţie va integra apeluri gratuite începând din al doilea trimestru al acestui an.

"Vom introduce voce în WhatsApp în al doilea trimestru al anului", a anunţat Jan Koum, prezent la Congresul mondial pentru telefonie mobilă, organizat la Barcelona.

Aplicaţia se apropie astfel de modelul concurentului său Viber (cumpărat recent de grupul japonez Rakuten), care propune deja utilizatorilor săi mesaje şi apeluri gratuite, precizează Mediafax.

Reţeaua de socializare Facebook a cumpărat, miercuri, aplicaţia WhatsApp, cu 19 miliarde de dolari în acţiuni şi lichidităţi şi speră să dubleze numărul de utilizatori ai WhatsApp.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Acum cinci ani nu aveam niciun client", reamintea, luni, Jan Koum. "Acum avem 465 milioane de utilizatori activi" pe plan mondial, o cifră considerată o performanţă deosebită pentru "o companie care nu a făcut niciodată marketing" şi care a devenit cunoscută mai degrabă cu ajutorul informaţiilor transmise de utilizatori pe cale orală, a mai spus acesta.

Jan Koum mai spune că "nu există nicio schimbare programată" după achiziţionarea companiei sale de Facebook: "Mark (Zuckerberg, patronul Facebook, n.r.) înţelege într-adevăr faptul că, pentru ca WhatsApp să continue să aibă succes, trebuie cu adevărat să rămână un serviciu independent".